ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Ο ΕΟΔΥ αντί να παραδεχθεί την αναξιοπιστία των rapid test κατηγορεί το Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ο ΕΟΔΥ αντί να παραδεχθεί την αναξιοπιστία των rapid test κατηγορεί το Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες με τα τεστ στα Ιωάννινα οδήγησε στη μεταφορά των δειγμάτων τα οποία είχαν εξεταστεί από το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, σε εργαστήριο άλλης πόλης.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, προκειμένου προφανώς να υποστηρίξουν τη θεωρία περί αξιοπιστίας των rapid tests, φαίνεται να αμφισβητούν την επάρκεια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς για τη βορειοδυτική Ελλάδα.

Αναλυτικότερα στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, όπου πραγματοποιούνται τα λεγόμενα rapid tests, εντοπίστηκαν έντεκα θετικά.

Συγκεκριμένα επτά αστυνομικοί, τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι και ένας εργαζόμενος βρέθηκαν «θετικοί» εντείνοντας τους φόβους και την αγωνία όλων όσοι καθημερινά εργάζονται για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τελωνείου.

Οι δέκα από τους έντεκα «θετικούς», υποβλήθηκαν την επόμενη ημέρα σε μοριακό έλεγχο. Τα δείγματά τους που εξετάστηκαν από το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων όμως, βρέθηκαν αρνητικά.

Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αφού αποδεικνύεται ότι τα rapid tests που τόσο πολύ έχει διαφημίσει το υπουργείο Υγείας κι ο ΕΟΔΥ, ήταν αναξιόπιστα.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας έχει ουσιαστικά εξομοιώσει τα rapid test με τον μοριακό έλεγχο, κρίνοντας ότι ο δεύτερος δεν απαιτείται αν το τεστ είναι θετικό. Έτσι, δηλώνονται απευθείας στο σύστημα του ΕΟΔΥ καθώς έχει αποφασιστεί ότι δεν απαιτείται μοριακός έλεγχος. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, επειδή τα θετικά τεστ ήταν πολλά, πραγματοποιήθηκε και ο αναγκαίος όπως φαίνεται μοριακός έλεγχος, ο οποίος κατέδειξε το λάθος. Οι επτά αστυνομικοί και οι τρεις τελωνειακοί υπάλληλοι, είναι όλοι υγιείς.

Όμως, για άγνωστους μέχρι ώρας λόγους, ο ΕΟΔΥ ζήτησε από τους αστυνομικούς και τελωνειακούς υπαλλήλους να δώσουν και νέο δείγμα σε άλλο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, όπως έγραψε το epiruspost.gr, το βράδυ της Κυριακής και οι δέκα ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ ότι θα πρέπει να γίνει επαναληπτικός μοριακός έλεγχος από άλλο εργαστήριο καθώς ο οργανισμός θεωρεί αδύνατο να έχουν δώσει τα rapid tests ψευδή αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δείγμα αυτό πρόκειται να μεταφερθεί για εξέταση σε εργαστήριο άλλης πόλης, το οποίο θα επιλέξει ο ΕΟΔΥ.

Το γεγονός έχει προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις, αφού δείχνει ότι η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της, αμφισβητούν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, το οποίο αποτελεί μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Η παράκαμψη με εντολή του ΕΟΔΥ, του έγκυρου εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις, αφού αν αμφισβητείται η επάρκειά του, σημαίνει ότι θα πρέπει να αμφισβητηθεί και το αποτέλεσμα χιλιάδων δειγμάτων τα οποία έχει ελέγξει από την αρχή της πανδημίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεγονός, έχει μάλιστα προκαλέσει την αντίδραση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη ο οποίος δήλωσε τη διαφωνία του. «Δεν συμφωνώ να γίνει η ανάλυση σε άλλο εργαστήριο. Ξέρουμε όλη την επιστημονική δουλειά που κάνει το Εργαστήριο Μικροβιολογίας στα Ιωάννινα και την σχολαστικότητα με την οποία έχει εργαστεί όλο αυτό το διάστημα. Διαφωνώ με τον ΕΟΔΥ να σταλούν αλλού τα δείγματα, είναι μία λανθασμένη απόφαση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.