
Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac «έδωσε τα χέρια» με την φαρμακοβιομηχανία Bayer προκειμένου να λάβει διεθνή στήριξη για την έγκριση και τη διανομή του πειραματικού της εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το Reuters αλλά και δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Bayer θα προσφέρει πρόσβαση στις διεθνείς φαρμακευτικές αγορές, καθώς και την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της και το δίκτυο διανομής της.
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν είναι γνωστοί.
Η εταιρεία είναι εισηγμένη στον Nasdaq, και υποστηρίζεται από επενδυτές όπως ο Ντίτμαρ Χοπ, το Ίδρυμα Γκέιτς, την GlaxoSmithKline και την γερμανική κυβέρνηση, έχει ανακοινώσει σχέδιο παραγωγής έως και 300 εκατ. δόσεων εμβολίων το 2021 και έως και 600 εκατ. το 2022.
Η CureVac, που είχε δηλώσει ότι αναζητά έναν μεγαλύτερο εταίρο, ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου για το υποψήφιο εμβόλιό της κατά του νέου κορωνοϊού, που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που επέτρεψε στις ανταγωνίστριες BioNTech και Moderna να ηγηθούν της κούρσας για την ανάπτυξη εμβολίων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.