ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Sputnik V: Η Ρωσία διέψευσε Μεξικανό επιχειρηματία που ισχυρίζεται ότι αγόρασε 2 εκατ. δόσεις του εμβολίου

Sputnik V: Η Ρωσία διέψευσε Μεξικανό επιχειρηματία που ισχυρίζεται ότι αγόρασε 2 εκατ. δόσεις του εμβολίου

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς Μεξικανού επιχειρηματία ότι αγόρασε 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V.

Το RDIF, το οποίο βρίσκεται πίσω από την παραγωγή και τη διανομή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, αρνήθηκε ότι ο επιχειρηματίας Alejandro Cossio, αγόρασε δύο εκατομμύρια δόσεις μαζί με τα δικαιώματα αποκλειστικής διανομής για το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική.

Ο Cossio πραγματοποίησε αυτές τις δηλώσεις σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financiero, αφού ο Πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Ρωσία για την απόκτηση 24 εκατομμυρίων δόσεων του Sputnik V.

«Το RDIF διαψεύδει τις αναφορές για την αγορά 2 εκατομμυρίων δόσεων Sputnik V και των αποκλειστικών δικαιωμάτων πώλησης στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική από τον μεξικανό επιχειρηματία Alejandro Cossio. Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρεται στη δήλωση του Ταμείου.

Το RDIF δεν παρέλειψε να επαναλάβει επίσης τις προειδοποιήσεις προς τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά του Sputnik V, η οποία περιλαμβάνει τη διάδοση ψευδών αναφορών αργά τη νύχτα ή τα σαββατοκύριακα προκειμένου να είναι πιο δύσκολη η επιβεβαίωσή τους.

«Η υπηρεσία τύπου του RDIF λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα και ζητά από τους δημοσιογράφους να επαληθεύουν πρώτα τις πληροφορίες πριν τις δημοσιεύσουν για να αποφευχθεί η διάδοση παραπλανητικών ειδήσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Μεξικό άρχισε την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού στην αρχή του μήνα, χρησιμοποιώντας το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, οι αρχές της χώρας αναμένεται να παραλάβουν τις πρώτες 400.000 δόσεις του Sputnik V την επόμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμα για επείγουσα χρήση στη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.