ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης για νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: «Αρνητικός στο δεύτερο τεστ κορωνοϊού ο ιερέας»

Δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης για νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: «Αρνητικός στο δεύτερο τεστ κορωνοϊού ο ιερέας»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης, Σίμος Δανιηλίδης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου, αρνητικός βγήκε στο δεύτερο τεστ κορωνοϊού ο ιερέας από τη Θεσσαλονίκη.

Να υπενθυμιστεί πως ο ιερέας της Μητρόπολης Νεαπόλεως, είχε προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές και τους ειδικούς, καθώς όχι απλά θα ήταν το πρώτο εντοπισμένο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, αλλά είχε μετάσχει και σε Θεία Λειτουργία και Θεία Κοινωνίας, γεγονός που αύξησε τον προβληματισμό.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Δανιηλίδη, αρνητικό βγήκε όχι μόνο το τεστ του 36χρονου για τον οποίο είχε σημάνει συναγερμός και για όλους τους υπόλοιπους που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και υπεβλήθησαν σε τεστ.

«Αρνητικά βγήκαν τα μοριακά test των κληρικών, όπου την Κυριακή σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη της Ν. Αφρικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι «είμαστε χαρούμενοι σήμερα, καθώς τα χθεσινοβραδινά μοριακά τεστ των δύο διακόνων και όλου το εκκλησιαστικού και οικογενειακού περιβάλλοντος τους είναι αρνητικά».

Ωστόσο όπως, προς το παρόν δεν γνωρίζει πώς γίνεται αυτό ιατρικά αν και ανέφερε ότι πρόκειται για συχνό λάθος. Απαντώντας σε ερώτηση αν είχαν εκδηλώσει κάποιο σύμπτωμα ο κ. Δανιηλίδης είπε ότι είχε μόνο πονοκέφαλο, που μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο και όχι στη COVID19. Παράλληλα, από τα 320 rapid test που διενεργήθηκαν σε εργαζόμενους και πληθυσμός της περιοχής ήταν όλα αρνητικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δήμαρχος άφησε αιχμές για τη συνεννόηση του ΕΟΔΥ, λέγοντας ότι δεν έχει πάρει μια απάντηση από τους γιατρούς, αφού είναι δύσκολα να επικοινωνήσουν ακόμη και με διοικητικούς υπαλλήλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.