ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αναμένονται ανακοινώσεις για πάνω από 4.000 κρούσματα – Ο ρόλος των self-tests

Αναμένονται ανακοινώσεις για πάνω από 4.000 κρούσματα – Ο ρόλος των self-tests

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν πάνω από 4.000 κρούσματα, αλλά και μεγάλος αριθμός νεκρών από την επιδημία. Παράλληλα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πλέον ρεκόρ εισαγωγών καθημερινά -και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας εντείνεται.

Στη «μάχη» της διάγνωσης τα self test – Θα δείξουν τη διασπορά σε όλη την Ελλάδα

Χθες πραγματοποιήθηκε και η επιστροφή των μαθητών του Λυκείου στα θρανία, με το νέο όπλο των self test να δείχνει ήδη τη δυναμική του, εντοπίζοντας 613 θετικούς στον ιό ανθρώπους (359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς) σε σύνολο 245.093 self test. Δεδομένου ότι πρόκειται ως επί το πλείστον για ασυμπτωματικούς φορείς, που δεν θα ήταν εντοπίζονταν εγκαίρως χωρίς τη διάθεση των self test, θεωρείται από τους ειδικούς κέρδος για τη διαχείριση του τρίτου επιδημικού κύματος, ιδίως σε αυτή τη φάση που γίνονται βήματα επανεκκίνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο έλεγχος μαθητών και εκπαιδευτικών στα Λύκεια όλης της Ελλάδας δύο φορές την εβδομάδα και η ενσωμάτωση των θετικών διαγνώσεων στο σύνολο μετά την επιβεβαίωση του αποτελέσματος από δεύτερο (μοριακό ή rapid) τεστ σε ιατρικό εργαστήριο -κάτι που θα συμβεί από αύριο Τρίτη- αναμένεται να αυξήσει τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, συμβάλλοντας όμως ταυτόχρονα στη διαμόρφωση μιας πιο ξεκάθαρης επιδημιολογικής εικόνας και κατά συνέπεια στην καλύτερη διαχείριση της πανδημίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.