ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποια είναι τα 8 τρόφιμα που χτίζουν γερούς μύες;

Ποια είναι τα 8 τρόφιμα που χτίζουν γερούς μύες;

Κάθε άνθρωπος επιδιώκει και προσπαθεί να χτίσει ένα γερό και δυνατό κορμί. Κι όχι μόνο για να είναι αρεστός αλλά και για να είναι υγιής. Τι κρύβει όμως η σύσταση των μυών όταν είναι χτισμένη με ανθυγιεινά τρόφιμα; Μήπως μας ξεγελάει ο όγκος και το περιεχόμενο είναι μόνο ένας σάκος με νερό;

«Σκάψτε» βαθιά μέσα σας και θα βρείτε τον κάθε μυ να φέρει επάνω τη σφραγίδα των τροφών που καταναλώνετε.

Κι επειδή δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας το έκανε ο καθηγητής Τζεφ Βόλεκ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ πάνω σε θέματα άσκησης και διατροφής.

Ποια είναι λοιπόν τα 8 τρόφιμα που χρειάζονται οι μύες; 

Καφές- Σου δίνει περισσότερη ενέργεια και θεωρείται χωνευτικό ρόφημα

Ελαιόλαδο- Τα  μονοακόρεστα λιπαρά στο ελαιόλαδο βοηθούν τους μυς να διατηρηθούν ακόμη και αν δεν γυμνάζεσαι τόσο συστηματικά.

Νερό- Το 80% των μυών μας αποτελούνται από νερό

Αμύγδαλα- Είναι μια πηγή ενέργειας αποτελούμενη από  πρωτεΐνη. Μόλις 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα περιέχει περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης -2 γραμμάρια περισσότερα από το αβγό

Μπριζόλα-  Είναι γεμάτη με βιταμίνη Β12, ψευδάργυρο και σίδηρο – τα οποία είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των μυών

Αβγά- Η πρωτεΐνη αυγού θεωρείται ότι την υψηλότερη βιολογική αξία από όλα τα τρόφιμα.

Σολομός -Έχει 25 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια και είναι γεμάτος με βιταμίνη D και λιπαρά οξέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιαούρτι- Οι πρωτεΐνες του γιαουρτιού παρέχουν αμινοξέα που χρειάζονται οι μύες για να επανέλθουν στο κανονικό, και οι υδατάνθρακες τους “γεμίζουν” ξανά με ενέργεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.