ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φάτε άφοβα: Ανακαλύφθηκε ουσία που δεν σε αφήνει να παχύνεις

Φάτε άφοβα: Ανακαλύφθηκε ουσία που δεν σε αφήνει να παχύνεις

Και εκεί που η Επιστημονική Μονάδα του Πανεπιστημίου Yale έκανε δοκιμές δίαιτας, ενδέχεται καταλάθος να έκανε την ανακάλυψη του αιώνα.

Ακόμα είναι σε πειραματικό στάδιο καθώς δοκιμάστηκε -επαναλαμβάνουμε καταλάθος- μόνο σε ποντικούς αλλά αποδείχθηκε ότι μπορεί να διώξει μια και καλή την παχυσαρκία.Οι επιστήμονες της συγκεκριμένης μονάδας ανακάλυψαν μία ουσία η οποία εμποδίζει την απορρόφηση πάχους από τον οργανισμό. Και αυτή η ουσία βρίσκεται μέσα στα φάρμακα για το γλαύκωμα.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα συγκεκριμένα φάρμακα διαθέτουν ορισμένες ουσίες που μπλοκάρουν την παραγωγή μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης (VEGF-A) η οποία είναι βασική υπεύθυνη για την απορρόφηση λίπους.

Τι ανακάλυψαν;
Επί οχτώ βδομάδες έδιναν τα φάρμακα σε ποντικούς οι οποίοι κατανάλωναν μεγάλης ποσότητας τροφή και τους συνέκριναν με άλλους που λάμβαναν την ίδια διατροφή χωρίς όμως τη χορήγηση φαρμάκου. Οι τελικές μετρήσεις έδειξαν ότι αυτοί που έπαιρναν φάρμακο δεν είχαν ίχνος παραπάνω λίπους την ώρα που οι υπόλοιποι τα πήραν τα κιλάκια τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλό είναι να μην εκστασιαζόμαστε από τώρα καθώς έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι την τελική χορήγηση του φαρμάκου σε ανθρώπους. Μέχρι τότε, φρόντισε να κάνεις τίμια διατροφή. Και πού ξέρεις. Κάποια στιγμή μπορεί να λύσεις το πρόβλημά σου με ένα απλό φάρμακο. Κάποια στιγμή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.