Αυτές οι 10 τροφές κρύβουν ένα μυστικό που σε κάνει να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη

Αυτές οι 10 τροφές κρύβουν ένα μυστικό που σε κάνει να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη

Η διατροφή μας και οι καθημερινές μας συνήθειες συνδέονται άμεσα με την ταχύτητα με την οποία γερνάμε.

Είναι γνωστό ότι η διατροφή είναι το Α και το Ω για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Ομως, εκτός από την καλή υγεία, μπορεί να κάνει θαύματα και για την ομορφιά μας.

Οσο εξοικειωμένες και να είμαστε με τη ρυτίδα που έκανε την εμφάνιση της ή τη χαλάρωση του δέρματος, πάντα θα θέλουμε να δείχνουμε νεότερες και όμορφες.

Ο συνδυασμός της σωστής διατροφής με την άσκηση και τον ποιοτικό ύπνο είναι το μυστικό που θα γυρίσει πίσω το χρόνο – τουλάχιστον στο πρόσωπό σου.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να δείχνεις και να νιώθεις πάντα νέα, φρέσκια και λαμπερή είναι να φροντίσεις ώστε η διατροφή σου να περιλαμβάνει εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που εξασφαλίζουν απαλό δέρμα χωρίς ρυτίδες, πλούσια στιλπνά μαλλιά και σώμα γεμάτο ενέργεια και ευεξία, διατηρώντας για πολλά χρόνια τη νεανική εμφάνιση.

Αυτές είναι οι 10 τροφές που σε κάνουν να δείχνεις νεότερη:

1. Καφές

Αποτελεί με διαφορά το πιο δημοφιλές από όλα τα ροφήματα. Σύμφωνα με έρευνες η καφεΐνη σχετίζεται και με την μακροζωία.

2. Καρπούζι

Το λυκοπένιο που περιέχει προστατεύει από τις ακτίνες UV που προκαλούν τις ρυτίδες και αφυδατώνουν και καταστρέφουν το δέρμα.

3. Ρόδι

Οι σπόροι περιέχουν ανθοκυανίνες και ελλαγικό οξύ που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνουν τη βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία.

4. Βατόμουρα

Περιέχουν βιταμίνες C και Ε που δίνουν λάμψη στο δέρμα και δρουν κατά των ελεύθερων ριζών. Εχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και ελάχιστες θερμίδες.

5. Αστακός

Ο ψευδάργυρος βοηθά στην επιτάχυνση της ανανέωσης του δέρματος και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακμής.

6. Λαχανάκια Βρυξελλών

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχουν λειτουργούν προληπτικά για ασθένειες της καρδιάς και για τον καρκίνο και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου.

7. Αυγά

Τα αυγά είναι μια αμφιλεγόμενη τροφή εξαιτίας των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης που περιέχουν. Παρ’ όλα αυτά, έρευνες αποδεικνύουν πως οι γυναίκες που καταναλώνουν από ένα αυγό την ημέρα έχουν καλύτερο δέρμα.

8. Αβοκάντο

Γεμάτο με ελαϊκό οξύ που βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία και την ελαστικότητά του.

9. Καρύδια

Αν σκέφτεσαι ποια τροφή έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και ταυτόχρονα είναι αρκετά θρεπτική και προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία σου, τα καρύδια θα πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας των επιλογών σου. Πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην πρόληψη των ρυτίδων και είναι υπεύθυνα για την αύξηση των επιπέδων υγρασίας στο δέρμα.

10. Σολομός

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο σολομός, κυρίως όταν δεν είναι ιχθυοκαλλιέργειας, περιέχει ασταξανθίνη, μια ουσία που του χαρίζει το έντονο ροζ χρώμα του, ενώ καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες ως γνωστόν, προκαλούν φθορές στο DNA και τις κυτταρικές μεμβράνες που προκαλούν γήρανση του δέρματος. Οσο περνάνε τα χρόνια, σου είναι ολοένα και πιο αναγκαίος λόγω των Ω3 λιπαρών οξέων που περιέχει και που είναι ιδανικά στον πόλεμο με την κατάθλιψη και τις φλεγμονές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.