ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τριχόπτωση: Φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσεις και τι πρέπει να αποφύγεις

Τριχόπτωση: Φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσεις και τι πρέπει να αποφύγεις

Η τριχόπτωση αποτελεί ένα πρόβλημα που βασανίζει όχι μόνο τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες.

Οι αιτίες που την προκαλούν είναι αρκετές και στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίσιμες. Υπάρχουν θεραπείες με σαμπουάν και λοσιόν μαλλιών, αλλά και με χάπια. Η απώλεια μαλλιών μπορεί να επηρεαστεί από ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών, αν και οι ακριβείς δεσμοί μεταξύ διατροφής και τριχόπτωσης είναι περίπλοκοι.

Σίδηρος: Η ανεπάρκεια σιδήρου είναι η πιο κοινή διατροφική ανεπάρκεια στον κόσμο και είναι γνωστή αιτία της τριχόπτωσης. Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση διατρέχουν κίνδυνο ανεπάρκειας σιδήρου. Το ίδιο και οι βίγκαν, οι χορτοφάγοι και τα άτομα με ορισμένες παθήσεις, όπως η κοιλιοκάκη. Σε μια μελέτη σε ποντίκια, η αναστροφή της έλλειψης σιδήρου οδήγησε στην αποκατάσταση της τριχοφυΐας.

Ψευδάργυρος: Η έλλειψη ψευδαργύρου έχει άμεση σχέση με τα εύθραυστα μαλλιά και τα αυξανόμενα επίπεδα ψευδαργύρου οδηγούν επίσης στην αναγέννηση των μαλλιών. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν εάν τα συμπληρώματα ψευδαργύρου βοηθούν τα άτομα χωρίς διαγνωσμένη ανεπάρκεια ψευδαργύρου.

Λιπαρά οξέα: Μια ανεπάρκεια στα βασικά λιπαρά οξέα μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση στο τριχωτό της κεφαλής και τα φρύδια.

Κόκκινο τζίνσενγκ: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση του κόκκινου τζίνσενγκ, που μπορεί να ληφθεί ως συμπλήρωμα, έχει αποδειχθεί ότι προάγει την ανάπτυξη των τριχών. Το γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό είναι ασαφές. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να οφείλεται στην έμμεση διέγερση των θυλάκων των τριχών.

Έλαιο από γεράνι: Η χρήση του βελτιώνει σημαντικά την ανάπτυξη των τριχών και μπορεί να αποτρέψει την τριχόπτωση. Αναμίξτε μερικές σταγόνες σε ένα σαμπουάν ή μαλακτικό.

Καρυδέλαιο: Το έλαιο της καρύδας χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία των κατεστραμμένων μαλλιών διαφόρων τύπων. Μειώνει σημαντικά την απώλεια πρωτεΐνης τόσο στις κατεστραμμένες όσο και στις μη κατεστραμμένες τρίχες. Αυτό το πετυχαίνει επειδή μπορεί να διεισδύσει στον άξονα των μαλλιών.

Έλαιο δεντρολίβανου: Χρησιμοποιώντας λάδι από δεντρολίβανο για τουλάχιστον έξι μήνες έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον αριθμό των τριχών. Ωστόσο, πολλοί συμμετέχοντες είχαν φαγούρα του τριχωτού κεφαλής ως παρενέργεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη, η υπερβολική συμπλήρωση ορισμένων θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Ε και το σελήνιο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.