ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μπανάνα: Αυτά είναι απίθανα οφέλη της στην υγεία των παιδιών

Μπανάνα: Αυτά είναι απίθανα οφέλη της στην υγεία των παιδιών

Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα. Εκτός όμως από νόστιμη, είναι και πολύ θρεπτική.

Ας δούμε τα οφέλη της αναλυτικά.

-Συμβάλλει στην καλή λειτουργεία του εντέρου

Η μπανάνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία και την καλή λειτουργία του εντέρου.

-Προκαλεί αίσθηση κορεσμού

Οι φυτικές ίνες εκτός από ωφέλιμες για το έντερο, προκαλούν αίσθηση κορεσμού, με αποτέλεσμα να παιδιά να μένουν χορτάτα για περισσότερη ώρα.

-Είναι εύπεπτη

Το πεπτικό σύστημα των παιδιών είναι ακόμα στην ανάπτυξη και οι μπανάνες είναι το ιδανικό φρούτο για το στομάχι τους.

-Κάνει καλό στην καρδιά

Οι μπανάνες και τα άλλα φρούτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, έχουν αποδειχθεί ότι προστατεύουν από καρδιοαγγειακά νοσήματα.

-Συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών και την υγεία των ματιών

Η μπανάνα περιέχει βιταμίνη Α η οποία κάνει καλό στα μάτια και την όραση, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε κάλιο το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των οστών.

-Προλαμβάνει την αναιμία

Ένα ακόμα θρεπτικό συστατικό που περιέχει η μπανάνα είναι ο σίδηρος. Η επαρκής πρόσληψη του σιδήρου συμβάλλει στην πρόληψη της αναιμίας.

-Υγιεινά σνακ με μπανάνα

Εάν δεν θέλετε να την καταναλώνετε σκέτη, στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πληθώρα συνταγών για υγιεινά σνακ με μπανάνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.