Yγιή μαλλιά: Πώς να αποτρέψετε ή να αντιστρέψετε την τριχόπτωση – Οι θαυματουργές τροφές

Δείτε πως βοηθάει κάθε τροφή ξεχωριστά

Yγιή μαλλιά: Πώς να αποτρέψετε ή να αντιστρέψετε την τριχόπτωση – Οι θαυματουργές τροφές

Η τριχόπτωση μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Μπορεί να εμφανίζετε τριχόπτωση εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας, όπως το άφθονο καθημερινό άγχος, ή ενός πιο σοβαρού προβλήματος όπως ο διαβήτης. Θα μπορούσε να είναι γενετική ή να οφείλεται στην ηλικία.

Ορισμένες φορές, όμως, η τριχόπτωση δεν οφείλεται σε κάποιον εξωτερικό λόγο, αλλά στη λανθασμένη διατροφή.

Εάν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση που δεν φαίνεται να σχετίζεται με κάποια άλλη αιτία, ο λόγος της τριχόπτωσής σας μπορεί να είναι η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών. Ανάλογα με το θρεπτικό συστατικό που χρειάζεστε περισσότερο, ορισμένα τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το πρόβλημα.

Ας δούμε ποια θρεπτικά συστατικά μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ξανά πιο υγιή και πυκνά μαλλιά και σε ποιες τροφές μπορείτε να τα βρείτε.

Θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για υγιή μαλλιά

Υπάρχουν αρκετές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που απαιτούνται για να είναι τα μαλλιά υγιή και να αναπτύσσονται σωστά χωρίς υπερβολική απώλεια.

Βιταμίνη Α

Συχνά σκεφτόμαστε ότι η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την όρασή μας, αλλά αυτή η βιταμίνη παίζει επίσης ρόλο στην υγεία των μαλλιών μας. Πέρα από το ότι χρειάζεται για να βοηθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών μας, η βιταμίνη Α συμμετέχει στην παραγωγή σμήγματος, μιας λιπαρής ουσίας που διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής μας ενυδατωμένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamasnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.