ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έτσι θα ενισχύσετε τη γονιμότητά σας: Δείτε τι να αποφεύγετε αν προσπαθείτε να συλλάβετε

Προσπαθείτε να αποβάλετε το στρες της καθημερινότητας

Έτσι θα ενισχύσετε τη γονιμότητά σας: Δείτε τι να αποφεύγετε αν προσπαθείτε να συλλάβετε

Η γονιμότητα είναι γνωστό πως εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες και σε πολλές περιπτώσεις από όταν θα ξεκινήσετε τις προσπάθειες σύλληψης μέχρι να δείτε το θετικό τεστ εγκυμοσύνης χρειάζεται επιμονή και υπομονή.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία μπορείτε να κάνετε όπως το να παρακολουθείτε τον κύκλο σας κάθε μήνα, να παίρνετε προγεννητικές βιταμίνες κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό σας και να ακολουθείτε μία υγιεινή διατροφή.

Εξίσου σημαντικό είναι να αποφεύγετε ορισμένα πράγματα ή ενδεχομένως και συνήθειες που είχατε μέχρι τώρα.

Υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης

Δεν χρειάζεται να κόψετε τελείως τον καφέ, αλλά καλό είναι να περιορίσετε την κατανάλωση καφεΐνης, ειδικά εάν ξέρετε ότι το παρακάνετε με τους πολλούς καφέδες μέσα στη μέρα.

Έρευνα του 2016 από το American Society for Reproductive Medicine έδειξε ότι η κατανάλωση πάνω από 5 φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχει συσχετιστεί με μειωμένη γονιμότητα.

Επίσης, μετά τη σύλληψη η κατανάλωση πάνω από 200 mg καφεΐνη την ημέρα έχει συνδεθεί με τον αυξημένο κίνδυνο αποβολής.

Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να πούμε ότι ο κάθε καφές περιέχει και διαφορετική ποσότητα καφεΐνης συνεπώς καλό είναι να το λαμβάνετε και αυτό υπόψη εάν προσπαθείτε να μετριάσετε την ποσότητα που καταναλώνετε.

Καθιστική ζωή

Η Ένωση Καρδιολόγων των Ηνωμένων Πολιτειών συμβουλεύει τουλάχιστον 150 λεπτά ήπιας άσκησης για τους ενήλικες.

Έρευνες δείχνουν ότι η συστηματική άσκηση μπορούν να συλλάβουν πιο γρήγορα σε σχέση με εκείνες που δεν γυμνάζονται καθόλου ή που γυμνάζονται πάρα πολύ έντονα.

Την υπερβολική άσκηση

Σε συνέχεια των παραπάνω, έρευνες δείχνουν ότι η έντονη σωματική άσκηση παρατείνει το διάστημα που χρειάζεται για τη σύλληψη.

Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι η έντονη γυμναστική μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους και ορμονικές αλλαγές που διαταράσσουν τον κύκλο.

Το junk food

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να ενισχύσει τη γονιμότητα μίας γυναίκας.

Προτιμήστε να εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τροφές όπως φρούτα και λαχανικά και περιορίστε άλλες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη.

Τα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο

Τα ψάρια είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-2 λιπαρών οξέων τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού.

Ωστόσο, τα ψάρια περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, οι υψηλές ποσότητες του οποίου έχουν συσχετιστεί με τον αυξημένο κίνδυνο αποβολής.

Αλκοόλ και άγχος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσπαθείτε να αποβάλετε το στρες της καθημερινότητας, κάνοντας είτε ασκήσεις χαλάρωσης είτε δραστηριότητες που σας ηρεμούν. Επίσης, περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.