ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ευλογιά των πιθήκων: Δύο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Και τα δύο κρούσματα είναι σε καλή κλινική κατάσταση

Ευλογιά των πιθήκων: Δύο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Δύο κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022.

Η πρώτη εξέταση του γενετικού υλικού του 47χρονου ασθενή, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Ισπανία, έγινε στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ, το περασμένο Σάββατο. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό για την οικογένεια των ιών non-Variola Orthopox, στην οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων.

Ο επιβεβαιωτικός έλεγχος -σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ- πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, και έδειξε ότι επρόκειτο για τον ιό της Δυτικής Αφρικής (West Africa clade).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τόσο ο 47χρονος, όσο και και το πρώτο κρούσμα, ο 59χρονος ασθενής, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία, είναι σε καλή κλινική κατάσταση και παραμένουν σε απομόνωση.

Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.