ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Μπλόκο» στη δεύτερη δόση με Johnson&Johnson – Ο FDA θα προτείνει εμβόλιο mRNA

«Μπλόκο» στη δεύτερη δόση με Johnson&Johnson – Ο FDA θα προτείνει εμβόλιο mRNA

O Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων θέτει υπό αμφισβήτηση την δεύτερη δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με τον FDA, όπως γράφουν οι New York Times, οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στην αίτηση της Johnson & Johnson να εξασφαλίσει άδεια για την αναμνηστική δόση.

Η χαμηλή, σε σχέση με τα mRNA εμβόλια, προστασία της Johnson & Johnson απέναντι στον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του, αποτέλεσε μια βάση για να ληφθεί η απόφαση του αμερικανικού οργανισμού όσον αφορά στο «μπλόκο».

Η συνεδρίαση των ειδικών του αμερικανικού οργανισμού, την προσεχή Παρασκευή, θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό 15 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ που έχουν λάβει το μονοδοσικό σκεύασμα και ετοιμάζονται να κάνουν τη δεύτερη ενισχυτική δόση. Είναι πιθανό να τους γίνει σύσταση ώστε να χρησιμοποιήσουν το σκεύασμα άλλης εταιρείας (Pfizer ή Moderna) για τη λεγόμενη αναμνηστική δόση.

Η Johnson & Johnson είχε αναφέρει, νωρίτερα, ότι μια αναμνηστική δόση 56 ημέρες μετά τον αρχικό εμβολιασμό προσέφερε προστασία 75% παγκοσμίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο FDA εστίασε το πόρισμα της έκθεσής του στα παγκόσμια δεδομένα, τα οποία έδειξαν μόνο μια μικρή αύξηση από το 66% της θωράκισης που προσέφερε η πρώτη δόση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.