ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Δίνει 100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του εμβολίου η Κομισιόν

Κορωνοϊός: Δίνει 100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του εμβολίου η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε πως θα συγχρηματοδοτήσει με 100 εκατομμύρια ευρώ την έρευνα που γίνεται για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η δέσμευση αυτή αποτελεί μέρος μιας επένδυσης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στο ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΕ για εξεύρεση θεραπείας στη νόσο του κορωνοϊού.

«Το ήμισυ αυτής της χρηματοδότησης -50 εκατομμύρια- είχε ήδη προγραμματιστεί στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Επιτροπής και της CEPI. Το ποσό διπλασιάστηκε μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού» ανέφερε η δήλωση.

Η CEPI στοχεύει να παράσχει έως και δύο δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως το τέλος του 2021.

Ως μέρος της πρωτοβουλίας απόκρισης στον κορωνοϊό της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, έχουν διατεθεί 15,9 δισεκατομμύρια ευρώ για παγκόσμια πρόσβαση σε δοκιμές, θεραπείες και εμβόλια κατά της νόσου και για την παγκόσμια ανάκαμψη από τον ιό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως έχουν καταγραφεί σχεδόν 15 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και περισσότεροι από 617.000 σχετικοί θάνατοι στον κόσμο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.