ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εμβόλιο Novavax: Στην τελική ευθεία για να υποβάλει αίτηση έγκρισης από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ

Εμβόλιο Novavax: Στην τελική ευθεία για να υποβάλει αίτηση έγκρισης από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ

Το εμβόλιο της Novavax, περνά στην τελική ευθεία για την υποβολή αιτήματος έγκρισης από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ, καθώς ανακοίνωσε την έναρξη της τρίτης φάσης δοκιμών.

Στόχος είναι να κυκλοφορήσουν 100 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Το θετικό, πάντως, της υπόθεσης είναι ότι σε αντίθεση με τα εμβόλια των Moderna και Pfizer, το συγκεκριμένο εμβόλιο θα μπορεί να διατηρηθεί σε συνθήκες ψυγείου.

Μεγάλη μελέτη ξεκίνησε η εταιρεία Novavax πάνω σε δοκιμές εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ύστερα από δύο αναβολές λόγω προβλήματος στην παραγωγή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα κινητοποιηθούν περίπου 30.000 εθελοντές σε 115 σημεία σε ΗΠΑ και Μεξικό. Το ένα τρίτο από αυτούς θα λάβει το placebo.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι άκρως θετική από τη στιγμή που η πανδημία έχει σκοτώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Το εμβόλιο της Novavax αναμένεται να αποτελέσει σωτήρια λύση για τις πιο αδύναμες οικονομικά χώρες, που δεν διαθέτουν τις υποδομές ώστε να διατηρήσουν τα εμβόλια σε θερμοκρασίες -70 βαθμών, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις των Pfizer και Moderna.

Ήδη η εταιρεία έχει υπογράψει συμβόλαια με ορισμένες χώρες, ενώ ετοιμάζεται να προμηθεύσει με 60 εκατομμύρια δόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι αρμόδιοι, το εμβόλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο πρώτο τετράμηνο του 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Novavax δεν έχει, μέχρι στιγμής, ανακοινώσει την ημερομηνία ολοκλήρωσης της τρίτης φάσης των δοκιμών στις ΗΠΑ. Άλλες εταιρείες χρειάστηκαν μήνες για να ολοκληρώσουν τις δοκιμές τους, διαδικασία που παρατάθηκε από τις Pfizer και Moderna επειδή επέκτειναν τη τρίτη φάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.