ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Να μην εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca όσες είναι έγκυες ή θέλουν να τεκνοποιήσουν» αποφασίζει η Επιτροπή

«Να μην εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca όσες είναι έγκυες ή θέλουν να τεκνοποιήσουν» αποφασίζει η Επιτροπή

Νέες «βόμβες» για το εμβόλιο της AstraZeneca, αυτή τη φορά από τον καθηγητή Παθολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιο Σκουτέλη, ο οποίος τόνισε πως δεν πρέπει να εμβολιάζονται με το συγκεκριμένο σκεύασμα γυναίκες που είναι ή σκοπεύουν να μείνουν έγκυες, ενώ αποκάλυψε πως αυτή σήμερα θα ανακοινωθεί αυτή η σύσταση από την Επιτροπή.

«Η τάση είναι να μη γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca στην εγκυμοσύνη», αλλά ούτε και σε γυναίκες οι οποίες σκοπεύουν να μείνουν έγκυες, είπε ο Α.Σκουτέλης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα είπαν τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα ο Δημήτρης Κούβελας και η Αθηνά Λινού.

«Η σύσταση είναι να εμβολιάζονται οι έγκυες γυναίκες με mRNA εμβόλιο», πρόσθεσε ο Σκουτέλης.

Ουσιαστικά αυτές οι δηλώσεις εκθέτουν και την κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να ανοίξει τους εμβολιασμούς για τις ηλικίες 30 – 39, αλλά αυτοί θα γίνουν με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Όπως δήλωσε ο Αθανάσιος Σκουτέλης παθολόγος, λοιμωξιολόγος μέλος επιτροπής Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η πρόταση της Επιτροπής θα είναι οι γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή σκοπεύουν να μείνουν έγκυες θα πρέπει να εμβολιάζονται με τα εμβόλια της Pfizer ή της Moderna.

Η σύσταση, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, είναι να εμβολιάζονται με εμβόλιο τύπου mrna, πράγμα που σημαίνει ότι η ίδια απαγόρευση αναμένεται να ισχύσει και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.