ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Tα είδη καρκίνου που αυξήθηκαν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής – 9,6 εκατ. νεκροί το 2019

Tα είδη καρκίνου που αυξήθηκαν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής – 9,6 εκατ. νεκροί το 2019

To περιοδικό «CA: A Cancer Journal for Clinicians», δημοσίευσε μια έρευνα βάσει της οποίας 9,6 εκατ. άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο παγκοσμίως, ενώ 18,1 εκατ. νόσησαν. Τα αντίστοιχα νούμερα το 2012, ήταν 8,2 εκατ. θάνατοι και 14 εκατ. αυτοί που εμφάνισαν καρκίνο για πρώτη φορά.

Με μια λεπτομερή ανάλυση προσπαθούν να εξηγήσουν τα στατιστικά, ρίχνοντας φως στην ασθένεια που αποδεκατίζει πληθυσμούς. Ενώ μειώθηκαν αισθητά οι καρκίνοι που σχετίζονταν με τη φτώχεια, αυξήθηκαν δραματικά οι καρκίνοι που συνδέονται άμεσα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Στη διάρκεια της ζωής, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περίπου ένας στους πέντε άνδρες και μία στις έξι γυναίκες εμφανίζουν κάποιο καρκίνο, ενώ ένας στους οκτώ άνδρες και μία στις 11 γυναίκες πεθάνουν από τη νόσο.

Ο συνολικός αριθμός καρκινοπαθών που επιβιώνουν σχεδόν μια πενταετία μετά την αρχική διάγνωση, υπολογίζεται σε 43,8 εκατομμύρια.

«Πρωταθλητής» στους καρκίνους και για τα δύο φύλα, είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, ενώ ακολουθούν, αυτοί του μαστού και του παχέος εντέρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περίεργο είναι ότι οι καρκίνοι που εμφανίζονται συχνότερα, είναι και αυτοί που μπορούν να βρεθούν ευκολότερα με τις σωστές εξετάσεις, αλλά η τάση στο κόσμο είναι η παράλειψη προληπτικών εξετάσεων.
Συγκεκριμένα η Ευρώπη είναι η ήπειρος που ανησυχεί περισσότερο, κυρίως λόγω γήρανσης πληθυσμού, και γιατί ενώ είναι μόλις το 9% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχει 24% των κρουσμάτων σε καρκίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.