Αυτές είναι οι βασικές αιτίες για το «πιάσιμο» στον αυχένα

Αυτές είναι οι βασικές αιτίες για το «πιάσιμο» στον αυχένα

Ο πόνος στον αυχένα τις περισσότερες φορές δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.

Το γεγονός ότι όλο και πιο πολλοί άνθρωποι διαμαρτύρονται για πόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι περισσότερο προϊόν του σύγχρονου τρόπου ζωής παρά κάποιας παθολογικής κατάστασης.

Τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με τη βαρύτητα του αυχενικού συνδρόμου.

Τα πιο συνηθισμένα είναι:

– Πόνος στην περιοχή του αυχένα

– Δυσκαμψία

– Πονοκέφαλος

– Πόνος που επεκτείνεται από τον αυχένα στους ώμους και το χέρι

– Μούδιασμα στο χέρι

Άλλες αιτίες που πιθανώς προκαλούν πόνο στον αυχένα είναι οι εξής:

Σπονδυλοαθρίτιδα: Με την πάροδο της ηλικίας, οι αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης σταδιακά εκφυλίζονται (τα λεγόμενα αρθριτικά).

Αυχενική δισκοπάθεια: Όταν οι δίσκοι δέχονται υπερβολική φόρτιση, πιέζονται πολύ, φθείρονται και προκαλούν πόνο. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω κακής στάσης στον ύπνο, λάθος στάσης σώματος κλπ.

Οστεόφυτα: Πρόκειται για τα άλατα στον αυχένα, που ερεθίζουν τα νεύρα, προκαλώντας πόνο.

Τραυματισμοί: Οι επαναλαμβανόμενοι μικροτραυματισμοί από κακή στάση, γυμναστική, απότομες κινήσεις ή τραυματισμό μπορεί επίσης να προκαλέσουν αυχενικό σύνδρομο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στρες: Το στρες δημιουργεί ένταση και η ένταση δεν αφήνει το σώμα μας να χαλαρώσει με αποτέλεσμα να πιάνεται ο αυχένας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.