ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιατί μπορεί να μην βλέπουμε πρόοδο στην προπόνησή μας; Τα συνηθέστερα λάθη

Γιατί μπορεί να μην βλέπουμε πρόοδο στην προπόνησή μας; Τα συνηθέστερα λάθη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να κάνουµε γυµναστική: Μέσα από αυτή, το σώµα µας διαµαρτύρεται λιγότερο µετά από ένα οκτάωρο στη δουλειά, η καρδιά µας δουλεύει καλύτερα, τα χρόνια της ζωής µας αυξάνονται και βελτιώνονται, ενώ παράλληλα γινόµαστε πιο ευκίνητοι.

Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι ξεκινάµε τις επισκέψεις στο γυµναστήριο για πιο… πεζούς λόγους. Η απώλεια βάρους και η αύξηση της µυϊκής µάζας παραµένουν σταθερά οι δύο βασικές αιτίες που µας ωθούν να ιδρώσουµε. Και, δυστυχώς, ακόµη και αν δεν παρακάµπτουµε ποτέ την προπόνησή µας, δεν είναι απαραίτητο ότι θα δούµε την αλλαγή που επιδιώκουµε.

Τι µπορεί να φταίει, λοιπόν;

Δεν κοιμάστε αρκετά

Η έλλειψη ύπνου δεν επιδρά μόνο επάνω στη διάθεσή σας να πάτε στο γυμναστήριο. Σας κάνει και να τρώτε ασυλλόγιστα για να ανακτήσετε την ενέργειά σας, ενώ μειώνει και τον μεταβολισμό σας. Παράλληλα, η χαμηλή ενέργεια αντανακλάται και στον τρόπο που εκτελείτε τις ασκήσεις.

Έχετε «κολλήσει» σε μία προπόνηση

Προκειμένου να δείτε τους μυς σας να διαγράφονται ή τη μέση σας να στενεύει, δεν αρκεί το πρόγραμμα γυμναστικής να είναι έντονο.

Πρέπει να αποτελεί μια πρόκληση για το σώμα σας. Αν κάνετε τις ίδιες ασκήσεις εδώ και πολύ καιρό, το πιθανότερο είναι πως οι μύες σας έχουν προσαρμοστεί σε αυτό και πλέον δεν καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeianews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.