ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

ΗΠΑ: Οι ειδικοί των CDC ενέκριναν τα εμβόλια των Pfizer & Moderna για παιδιά κάτω των 5 ετών

Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech εγκρίθηκε για τα παιδιά ηλικίας 5 -11 ετών τον περασμένο Οκτώβριο

ΗΠΑ: Οι ειδικοί των CDC ενέκριναν τα εμβόλια των Pfizer & Moderna για παιδιά κάτω των 5 ετών

Η επιτροπή συμβούλων των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) ψήφισε σήμερα ομόφωνα υπέρ της έγκρισης των εμβολίων covid-19 των εταιρειών Pfizer και Moderna για τα νήπια, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διάθεσή τους, ενδεχομένως και από την επόμενη εβδομάδα.

Η πρόταση, που πέρασε με ψήφους 12 υπέρ και 0 κατά, θα πρέπει να εγκριθεί από τη διευθύντρια των CDC Ροσέλ Ουαλένσκι ώστε η αμερικανική κυβέρνηση να αρχίσει να διαθέτει τα εμβόλια στα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Την Παρασκευή, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna για τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών και το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για τα παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών. Το εμβόλιο της Pfizer είχε ήδη πάρει έγκριση για τα παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω.

«Αυτή η ασθένεια σκοτώνει παιδιά και έχουμε μια ευκαιρία να το αποτρέψουμε», σχολίασε η Μπεθ Μπελ, μία από τους γιατρούς της επιτροπής, μετά την ψηφοφορία.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει σύντομα η αποστολή των εμβολίων για τα μικρά παιδιά «σε χώρους τους οποίους γνωρίζουν και εμπιστεύονται οι γονείς», όπως στα γραφεία παιδιάτρων, σε παιδιατρικά νοσοκομεία και σε φαρμακεία. Οι γονείς θα μπορούν να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών τους, πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα.

Αν και πολλοί γονείς στις ΗΠΑ επιθυμούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, δεν είναι σαφές πόσο μεγάλη θα είναι η ζήτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech εγκρίθηκε για τα παιδιά ηλικίας 5 -11 ετών τον περασμένο Οκτώβριο αλλά μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί μόνο το 29% των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.