Τι είπε η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου

Σε αναγνώριση του γεγονότος ότι οι καραντίνες που επιβλήθηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του Covid-19 θα προκαλέσουν μόνο στην Ευρώπη ένα εκατομμύριο νεκρούς από καρκίνο προχώρησε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.

Αναλυτικότερα η επίτροπος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στους ογκολογικούς ασθενείς, με τη διακοπή των διαγνώσεων και θεραπειών του καρκίνου.

Μάλιστα, η κ. Κυριακίδου εκτίμησε ότι υπάρχουν 1 εκατ. μη διαγνωσμένοι ασθενείς με καρκίνο στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας.

Ο καρκίνος πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας κάθε χώρας, επεσήμανε. Ανέφερε ότι στην Ευρώπη ο καρκίνος είναι η δεύτερη κύρια αιτία θνησιμότητας και ευθύνεται για το 26% όλων των θανάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα παραπάνω φυσικά θα είχαν αποφευχθεί αν οι κυβερνήσεις δεν προχωρούσαν άκριτα σε κινεζικού τύπου καραντίνες που εν τέλει σε συνδυασμό με τα εμβόλια κατά του Covid-19 θα έχουν αθροιστικά περισσότερα θύματα από αυτά που έχουν καταγραφεί ως αιτία θανάτου από τον Covid-19 μέχρι σήμερα.