ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι τρεις λόγοι που μπορεί να ματώνουν τα ούλα σας

Προκαλείται από τη συσσώρευση βακτηρίων και τον σχηματισμό οδοντικής πλάκας

Οι τρεις λόγοι που μπορεί να ματώνουν τα ούλα σας

Το μάτωμα των ούλων είναι αρκετά συχνό και αποτελεί ένδειξη ασθένειας των ούλων (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα κ.α.), η οποία προκαλείται από τη συσσώρευση βακτηρίων και τον σχηματισμό οδοντικής πλάκας.

Κάποιοι θεωρούν ότι το επιθετικό βούρτσισμα είναι ο βασικός λόγος που ματώνουν τα ούλα αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που πιθανόν δεν γνωρίζετε…

1. Άγχος και κακή διατροφή

Οι ειδικοί παρατηρούν συχνά να ματώνουν τα ούλα μαθητών που δεν τρέφονται σωστά, κοιμούνται πολύ αργά το βράδυ και έχουν άγχος για τα μαθήματα, παράγοντες που επηρεάζουν την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμήσει τη φλεγμονή που προκαλούν τα βακτήρια του στόματος.

Είναι απαραίτητο να ακολουθείτε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά μια ισορροπημένη διατροφή (πλούσια σε πρωτεΐνες, λαχανικά και βιταμίνες C και ) και να κοιμάστε επαρκώς.

2. Φάρμακα

Κάποια φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά και τα φάρμακα για την υπέρταση, προκαλούν ξηροστομία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα βακτήρια του στόματος με αποτέλεσμα τα ούλα να ερεθίζονται, να πρήζονται και να ματώνουν. Συζητήστε το ενδεχόμενο αυτό με τον οδοντίατρο ή τον γιατρό σας.

3. Ασθένειες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να οδηγήσουν σε πρήξιμο και μάτωμα των ούλων. Εάν παρατηρείτε αίμα στα ούλα για μεγάλο διάστημα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το ενδεχόμενο να πρέπει να υποβληθείτε σε τσεκ απ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.