ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής σε κάνει πιο χαρούμενη!

Αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής σε κάνει πιο χαρούμενη!

Εχετε ξεκινήσει ομαδικά μαθήματα zumba και παρατηρείτε μια αισθητή βελτίωση στην ψυχολογική σας διάθεση με τη θετική σας ενέργεια να αυξάνεται διαρκώς;

Αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο. Tο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι το αποδεικνύει μετά από έρευνα στην οποία συμμετείχαν άνθρωποι που αντιμετώπιζαν προβλήματα κατάθλιψης.

Και οι εννέα ακολούθησαν μαθήματα χορού και συγκεκριμένα salsa για εννέα εβδομάδες και παρατηρήθηκε, ότι η διάθεση τους βελτιώθηκε σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό.

Οπως υποστήριξαν οι ερευνητές, οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα ήταν ο συνδυασμός της σωματικής άσκησης, της κοινωνικής επαφής και αλληλεπίδρασης αλλά και η αφοσίωση στην εκμάθηση μιας νέας δραστηριότητας.

Ο χορός zumba αν και δεν είναι η παραδοσιακή salsa, ενισχύει την κοινωνικότητα, όταν πραγματοποιείται σε τάξεις ως ομαδικό πρόγραμμα, ενώ απαιτεί παράλληλα κόπο και αφοσίωση για να βγει εις πέρας κάθε χορογραφία.

Αλλωστε σε ένα γενικότερο πλαίσιο η σωματική δραστηριότητα έχει συνδεθεί με την απελευθέρωση των ενδορφινών, που είναι υπεύθυνες για τη χαρά.

Οποιαδήποτε μορφής άσκηση ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς και σας κάνει να ιδρώνετε, έχει τεράστια οφέλη για τη σωματική και πνευματική σας υγεία, όμως η zumba μεταμορφώνει ένα βαρετό αερόβιο πρόγραμμα γυμναστικής σε πάρτι!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: bovary.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.