ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με αυτόν τον τρόπο θα γυαλίσετε τα κοσμήματά σας με υλικά που έχετε στο σπίτι

Με αυτόν τον τρόπο θα γυαλίσετε τα κοσμήματά σας με υλικά που έχετε στο σπίτι

Τώρα που «μένουμε σπίτι», έχουμε περισσότερο χρόνο να ασχοληθούμε με τις δουλειές του σπιτιού, αλλά και με τη φροντίδα των κοσμημάτων μας.

Δες λοιπόν, πως θα το κάνεις με υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι, καθώς δεν είμαστε και για περιττά έξοδα.

Για χρυσά και ασημένια κοσμήματα που έχουν μαυρίσει λοιπόν, ο πιο ασφαλής τρόπος είναι το ζεστό νερό και το κοινό καθαριστικό για τα πιάτα.

Αν η βρομιά και η θαμπάδα επιμένει, η λύση είναι η οδοντόκρεμα. Τα τρίβουμε απαλά με ένα πανάκι ή και με την οδοντόβουρτσα ακόμα με λίγη οδοντόκρεμα και η λάμψη θα επιστρέψει. Μόνο αν είναι χρυσό ή επίχρυσο το κόσμημα.

Για τα ασημένια κομμάτια, ο καλύτερος τρόπος είναι η μαγειρική σόδα ή το αλάτι και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζεις σε ένα μπολ ζεστό νερό, λίγες κουταλιές σόδα ή αλάτι και μερικές λωρίδες αλουμινόχαρτου και προσθέτεις και τα ασημένια κοσμήματα για μερικά λεπτά. Οι μαύρες κηλίδες θα εξαφανιστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν το κόσμημα είναι faux, το καθαρίζεις απαλά με ένα πανί μουσκεμένο με ξύδι και νερό. Το περνάς μετά με καθαρό πανί βρεγμένο με μαγειρική σόδα και νερό και το σκουπίζεις στο τέλος με ένα στεγνό πανάκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.