«Θερίζουν» τα ξαφνικά περιστατικά ηπατίτιδας τις ΗΠΑ – Πόσο σχετίζονται με τον Covid-19;

Κρούσματα σε 25 πολιτείες - 5 νεκρά παιδιά

«Θερίζουν» τα ξαφνικά περιστατικά ηπατίτιδας τις ΗΠΑ – Πόσο σχετίζονται με τον Covid-19;

Θερίζει η ανεξήγητη ηπατίτιδα στις ΗΠΑ με τις αρχές να “τρέχουν” να δηλώσουν ότι δεν φταίνε τα εμβόλια, ενόψει και του νέου κύματος εμβολιασμών – νέων εμβολίων που θα θέλουν να ξεκινήσουν μαζικά από τα τέλη του καλοκαιριού.

Βέβαια δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι όμως ότι η ηπατίτιτδα μπορεί να οφείλεται στον Covid. Οι γονείς ανησυχούν καθώς πολλοί αναφέρουν ότι μπορεί να έχουμε μια νέα επιδημία όπου μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη και κανείς δεν αναφέρει από τι μπορεί να οφείλεται με ασφάλεια.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ερευνούν 109 περιπτώσεις ανεξήγητης ηπατίτιδας σε παιδιά στις ΗΠΑ, εκ των οποίων πέντε ήταν θανατηφόρες.

Αυτές οι περιπτώσεις σοβαρών φλεγμονών του ήπατος εντοπίστηκαν σε 25 αμερικανικές Πολιτείες και εδάφη και τα παιδιά που νόσησαν έχουν μέση ηλικία μόλις 2 ετών, διευκρίνισε αξιωματούχος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εκτός των ΗΠΑ, περισσότερα από 200 κρούσματα έχουν καταγραφεί, κυρίως στην Ευρώπη, διευκρίνισε άλλος αξιωματούχος (δηλαδή τα κρούσματα έχουν χτυπήσει πάλι χώρες που έχουν τεράστιο επίπεδο εμβολιασμών και είχαν υποστεί πολλής μεγάλης διάρκειας lockdown).

«Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 δεν είναι η αιτία» της νόσου αυτής, δήλωσε ο Τζέι Μπάτλερ, αναπληρωτής διευθυντής αρμόδιος για τις μολυσματικές νόσους στα CDC.

Αντίθετα, η λοίμωξη με Covid-19 δεν αποκλείστηκε ως ενδεχόμενη αιτία, διευκρίνισε.

Τα CDC ωστόσο κλίνουν υπέρ της εκδοχής ενός συγκεκριμένου τύπου αδενοϊού -ιών αρκετά κοινών αλλά που δεν ήταν γνωστοί έως τώρα ότι προκαλούν ηπατίτιδες σε υγιή παιδιά. Επιβεβαιώθηκε ότι περισσότερα από τα μισά παιδιά που επλήγησαν στις ΗΠΑ είχαν βρεθεί θετικά στον αδενοϊό, τον λεγόμενο «τύπου 41».

«Οι ερευνητές εδώ και σε όλο τον κόσμο εργάζονται σκληρά για να καθορίσουν την αιτία», δήλωσε ο Τζέι Μπάτλερ.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ σημειώθηκαν τους τελευταίους επτά μήνες, διευκρίνισε. Και το 14% των παιδιών που νόσησαν χρειάστηκε να υποβληθούν σε μεταμόσχευση ήπατος.

«Γνωρίζουμε ότι αυτή η είδηση μπορεί να είναι ανησυχητική, κυρίως για τους γονείς των μικρών παιδιών. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτές οι σοβαρές ηπατίτιδες είναι σπάνιες», πρόσθεσε ο Μπάτλερ θέλοντας να καθησυχάσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρότι το 90% των παιδιών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, στην πλειονότητα των περιπτώσεων αυτά θεραπεύτηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.