Οι μελλοθάνατοι μας χαιρετούν...

Ακάθεκτοι στην κυβέρνηση προχωρούν προς τη 4η δόση χωρίς να ξέρουν τι περιέχει και ξεκινούν τους εμβολιασμούς από Δευτέρα.

Τα εμβόλια- όσες δόσεις και να γίνουν – δεν προστατεύουν καθόλου από τη μείωση της διασποράς των παραλλαγών Όμικρον 4 και 5 (αλλά και των προηγούμενων όπως έχει αποδειχθεί), ενώ όπως παραδέχεται και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το όφελός τους σε νεότερες ηλικίας, δηλαδή για τους κάτω των 60 ετών. Σαν να τους λένε δηλαδή κατάμουτρα ότι έχουν γίνει πειραματόζωα!

Από την προσεχή Δευτέρα, 27 Ιουνίου, η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό – ενός ακόμη – ραντεβού για εμβολιασμό θα ανοίξει για όλους τους πολίτες άνω των 30 χρόνων.

«Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, η σύσταση αφορά σε πραγματοποίηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την 1η αναμνηστική δόση. Επιπλέον, σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά την πρώτη αναμνηστική δόση δεν προτείνεται να κάνουν τη δεύτερη.

Χαμηλή η ροή των άνω των 60 προς τα εμβολιαστικά κέντρα

Η πλατφόρμα είχε ανοίξει την περασμένη άνοιξη για την δεύτερη αναμνηστική δόση αρχικά για τους ανοσοκατασταλμένους και στη συνέχεια για τους πολίτες ηλικίας 60 χρόνων και άνω.

Ωστόσο, η ροή των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων προς τα εμβολιαστικά κέντρα ήταν και παραμένει χαμηλή. Έχει εμβολιαστεί περίπου το 16,6% των δικαιούχων, πληθυσμός περίπου 327.935 ατόμων, τη στιγμή που οι δικαιούχοι είναι 1.973.897.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια εξήγηση που δίδουν οι αρμόδιοι για την «αδράνεια» τόσων πολιτών είναι ότι πολλοί τηρού(σα)ν στάση αναμονής καθώς η επιδημία βρισκόταν μέχρι προ 20ημερου σε ύφεση. Επίσης, οι πολίτες θα ήθελαν ένα εμβόλιο επικαιροποιημένο και κατά της παραλλαγής Όμικρον, οπότε αρκετοί εμφανίζονται θετικοί στο να το περιμένουν και αρνητικοί στον τρέχοντα εμβολιασμό με τα διαθέσιμα σκευάσματα διότι απλούστατα έχουν καταλάβει ότι δεν τους πρόσφεραν καμία προστασία έναντι του κορωνοϊού.