ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Πώς θα είναι το νέο ευρωπαϊκό μαχητικό που θα αναπτύξουν Γαλλία και Γερμανία;

Βίντεο: Πώς θα είναι το νέο ευρωπαϊκό μαχητικό που θα αναπτύξουν Γαλλία και Γερμανία;

Οι υπουργοί Άμυνας της Γερμανίας Ursula von der Leyen και Florence Parly της Γαλλίας υπέγραψαν συμφωνίες για την κοινή ανάπτυξη του νέου ευρωπαϊκού μαχητικού με την ονομασία Future Combat Air System και του νέου ευρωπαϊκού άρματος μάχης με την ονομασία Main Ground Combat System.

Σκοπός των συμφωνιών είναι η διαμόρφωση των κατευθυντήριων γραμμών για την πορεία των δύο αναπτυξιακών προγραμμάτων καθώς και η επιλογή του μοντέλου διαχείρισης των δύο προγραμμάτων.

Με βάση τη συμφωνία η γαλλική εταιρεία Dassault Aviation θα αναλάβει την ηγεσία του προγράμματος για την ανάπτυξη του νέου μαχητικού που σαν στόχο έχει την αντικατάσταση των αεροσκαφών Eurofighter Typhoon και Rafale, ενώ την ηγεσία στην ανάπτυξη του διαδόχου των Leopard 2 και Leclerc θα την αναλάβει η Γερμανία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών των δύο χωρών το πρωτότυπο του νέου αεροσκάφους θα πετάξει το… 2040, ενώ το νέο άρμα θα παρουσιαστεί στα μέσα της δεκαετίας του 2030.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.