ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

3,2 δισ. επενδύει η Τουρκία για το πρώτο της αυτοκίνητο: Θα είναι ηλεκτρικό!

3,2 δισ. επενδύει η Τουρκία για το πρώτο της αυτοκίνητο: Θα είναι ηλεκτρικό!

Ελάχιστες μέρες πριν τη διεξαγωγή των Προεδρικών και Βουλευτικών εκλογών στη χώρα, η Άγκυρα προαναγγέλλει μέσω σημερινών δηλώσεων του υπουργού Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Faruk Ozlu, την επένδυση κεφαλαίων ύψους 3,2 δις € για την κατασκευή του πρώτου αμιγώς τουρκικού αυτοκινήτου.

Θυμίζουμε πως σε αντίστοιχες εξαγγελίες είχε προβεί τον περασμένο Νοέμβριο από την Κων/πολή και ο ισχυρός άνδρας της χώρας, Recep Tayyip Erdogan (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

«Οι βασικές παράμετροι του έργου διαμορφώθηκαν. Θα επενδύσουμε € 3,2 δισ. Θα υπάρχει μια εγκατάσταση που θα έχει την ικανότητα να παράγει 200.000 αυτοκίνητα. Όπως είχαμε σκεφτεί από την αρχή, το αυτοκίνητο θα είναι ηλεκτρικό», δήλωσε σήμερα ο Faruk Ozlu.

Ο υπουργός Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της γείτονας χώρας δήλωσε προ ολίγων ωρών ότι μακροπρόθεσμα το έργο θα έχει συνεισφορά περίπου 50 δις € στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν της Τουρκίας.

«Με το έργο αυτό θα προσφέρουμε άμεσα 4.000 θέσεις εργασίας και έμμεσα άλλες 20.000», δήλωσε ο Ozlu, προσθέτοντας τα εξής:

«Σκεφτόμαστε ως επί το πλείστον ένα αυτοκίνητο στις κατηγορίες Β και C. Σίγουρα, θα είναι φθηνότερο από τους ανταγωνιστές του. Στόχος μας είναι να είμαστε τουλάχιστον 5% φθηνότεροι».

Ο υπουργός δεν αποκάλυψε που θα κατασκευάζεται το πρώτο τουρκικής κατασκευής αυτοκίνητο περιοριζόμενος στην ομιλία του στην εξής αναφορά:

« Ο τόπος δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένος. Στόχος μας είναι να αποκαλύψουμε το πρωτότυπο του αυτοκινήτου μας το 2019 και θέλουμε να το παρουσιάσουμε προς πώληση το 2021».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εταιρεία που ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου, η οποία και θα αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινήτου, λέγεται Turkey’s Automobile Initiative Group. Πέντε επιχειρήσεις της χώρας, ο Όμιλος Anadolu, η BMC, η Kok Group, η Turkcell και η Zorlu Holding, κατέχουν από 19% των μετοχών της νεοσυσταθείσας εταιρείας, ενώ η Ένωση Επιμελητηρίων και Κεφαλαίων της Τουρκίας μετέχει με το εναπομείναν 5%._Χ.Α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.