ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Μουντιάλ: Οι Βέλγοι έχασαν στοίχημα και παίζουν τον ύμνο της Γαλλίας στο μετρό των Βρυξελλών (βίντεο)

Μουντιάλ: Οι Βέλγοι έχασαν στοίχημα και παίζουν τον ύμνο της Γαλλίας στο μετρό των Βρυξελλών (βίντεο)

Σήμερα το πρωί, οι επιβάτες του μετρό των Βρυξελλών,μετά την οδυνηρή ήττα του Βελγίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τη Γαλλία, άκουγαν τον ποδοσφαιρικό ύμνο της Εθνικής Γαλλίας να μεταδίδεται από τα μεγάφωνα.

Ο λόγος: όχι μόνον η εθνική ομάδα του Βελγίου έχασε 1-0 στον χθεσινό ημιτελικό, αλλά και η υπηρεσία δημόσιων συγκοινωνιών των Βρυξελλών έχασε ένα …στοίχημα με την παρισινή «ομόλογό» της.

Πριν από το ματς, οι δύο υπηρεσίες είχαν προκαλέσει η μία την άλλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν κέρδιζε το Βέλγιο, το Παρίσι θα άλλαζε τις πινακίδες στον σταθμό Σεν-Λαζάρ σε «Σεν- Αζάρ», προς τιμήν του βέλγου μέσου Εντέν Αζάρ.

Όμως μετά την ήττα της «Χρυσής Γενιάς» στην Αγία Πετρούπολη, οι Βρυξέλλες αναγκάσθηκαν να «προσφέρουν» στους επιβάτες, στις 8 π.μ. και στις 10 π.μ., τον ύμνο «Tous Ensemble» –Όλοι μαζί– του γάλλου ρόκερ Τζόνι Χαλιντέι. Πρόκειται για το τραγούδι που «συνόδευε» την εθνική ομάδα της Γαλλίας, στο Μουντιάλ του 2002.

Τουλάχιστον ο πατέρας του Χαλιντέι ήταν Βέλγος. Το Βέλγιο είχε τιμήσει την κληρονομιά του τραγουδιστή, όταν πέθανε πέρυσι, παίζοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε τρένα και από τα μεγάφωνα της Γκραν Πλας στο κέντρο των Βρυξελλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.