ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΕΠΟ: Καταργούνται οι ποινές στις ΠΑΕ για επεισόδια οπαδών στις εξέδρες

ΕΠΟ: Καταργούνται οι ποινές στις ΠΑΕ για επεισόδια οπαδών στις εξέδρες

Η συναπόφαση της FIFA και της διορισμένης από αυτήν Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ να διαγράψουν από το νέο Πειθαρχικό Κώδικα τις διατάξεις που ίσχυαν για «μεμονωμένα» και «εκτεταμένα» επεισόδια, ανοίγει τον… δρόμο για ατιμωρησία στα επεισόδια που γίνονται στις εξέδρες ή/και εντός αγωνιστικού χώρου από τους οπαδούς των ομάδων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα soccerplus.gr, πριν από λίγο καιρό, τα επεισόδια μεταξύ οπαδών στις εξέδρες ή/και εντός αγωνιστικού χώρου, οδηγούσαν σε ποινές, οι οποίες επιβάλλονταν στην ΠΑΕ που είχε την «αντικειμενική ευθύνη» για τη συμπεριφορά των οπαδών της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ποινές που επιβλήθηκαν στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας 2016-17 στον Βόλο, στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού.

Πλέον, τα επεισόδια που προκαλούν οπαδοί στις εξέδρες θα μένουν ατιμώρητα, διότι αφαιρέθηκαν οι σχετικές διατάξεις από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στη FIFA, ούτε στην UEFA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίθετα, η τιμωρία μιας ομάδας για τη συμπεριφορά των οπαδών της εξακολουθεί να προβλέπεται για περιπτώσεις όπως απρεπή συνθήματα, λέιζερ, πυρσοί, ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων, είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και βιαιοπραγία κατά αξιωματούχων αγώνα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.