ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εργασίες αναβάθμισης του συστήματος τηλεματικής της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης

Εργασίες αναβάθμισης του συστήματος τηλεματικής της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης

Εργασίες αναβάθμισης του συστήματος τηλεματικής της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου στη συνέχεια το σύστημα αυτό να ενταχθεί στο κέντρο επιχειρήσεων της άμεσης δράσης.

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα τη διακήρυξη και τις σχετικές διαδικασίες, ενώ, στο πλαίσιο του έργου, θα γίνει προσπάθεια να τεθούν σε πλήρη λειτουργία τα μέρη του συστήματος, δηλαδή, οι 17 κάμερες που βρίσκονται κατά μήκος της περιφερειακής, το σύστημα ασύρματης λειτουργίας τους, το κέντρο ελέγχου που βρίσκεται στη διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας και οι πέντε κρεμαστές πινακίδες που μεταδίδουν μηνύματα για να ενημερώνουν τους οδηγούς σχετικά με την κατάσταση της κυκλοφορίας στο δρόμο.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, στην πορεία του έργου θα διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εφικτή η επαναλειτουργία των κρεμαστών πινακίδων δεδομένου ότι ο εξοπλισμός τους θεωρείται παλιός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, μετά τη διασφάλιση της λειτουργίας των μερών του συστήματος, αυτό θα ενταχθεί στο κέντρο επιχειρήσεων της διεύθυνσης άμεσης δράσης της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρχει διαρκώς εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην περιφερειακή οδό.
Υπενθυμίζεται, ότι το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό, όπως είχε ονομαστεί το εν λόγω έργο, είχε τεθεί σε λειτουργία το 2009 και μετά από κάποια χρόνια η σχετική εργολαβία για τη λειτουργία του συστήματος έληξε και δεν ανανεώθηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.