ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στη Θάσο ο Π.Παυλόπουλος: Αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς αεροπόρους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Στη Θάσο ο Π.Παυλόπουλος: Αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς αεροπόρους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Το νησί της Θάσου επισκέφθηκε για λίγες ώρες αμέσως μετά την Καβάλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς αεροπόρους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που έδρασαν από το εμβληματικό αεροδρόμιο του Καζαβητίου (Πρίνου).

Ο κ. Παυλόπουλος σε δήλωσή του, μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων, υπογράμμισε: «βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω ένα μνημείο της σύγχρονης ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής ιστορίας. Πρόκειται για το εμβληματικό αεροδρόμιο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που σηματοδότησε, πριν έναν αιώνα, την απαρχή της πολεμικής μας αεροπορίας και συνέβαλε ουσιωδώς, στη νικηφόρο έκβαση του πολέμου αυτού για την ευρύτερη περιοχή. Εύχομαι κι ελπίζω το ιστορικό αυτό αεροδρόμιο ν’ αποτελέσει τη βάση ενός σύγχρονου αεροδρομίου, αντάξιου της μελλοντικής προοπτικής της Θάσου».

Αναφερόμενος στην ιστορική διαδρομή του νησιού ο κ. Παυλόπουλος, επισήμανε μεταξύ άλλων: «η λαμπρή ιστορία της Θάσου την κατέστησε, ήδη από την αρχαιότητα, κορυφαίο κέντρο πολιτισμού και οικονομικής ανάπτυξης στην βόρεια Ελλάδα. Αψευδής μάρτυρας αυτής της ακμής το αρχαίο θέατρο της Θάσου, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης αναπαλαίωσής του, η οποία όταν ολοκληρωθεί, θα επιτρέψει στο αρχαίο θέατρο της Θάσου, να καταστεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ελλάδας και να συνεχίσει να φιλοξενεί ένα από τα αρχαιότερα φεστιβάλ αρχαίου δράματος». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγείται στο ανακαινισμένο, εκ βάθρων, αρχαιολογικό μουσείου της Θάσου, στην πρωτεύουσα του νησιού, το Λιμένα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.