ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δευτερολογία Α.Τσίπρα: Απάντησε για οικονομία,Σκοπιανό και προσφυγικό

Δευτερολογία Α.Τσίπρα: Απάντησε για οικονομία,Σκοπιανό και προσφυγικό

Σκληρή επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικονομία, το προσφυγικό και τη Μακεδονία έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής.Προσπάθησε να αναδείξει τις επιτυχίες της κυβέρνησής του σε μια ομιλία, που όπως και όλη η σημερινή συζήτηση ,θύμιζε έντονα προεκλογικό λόγο .

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να επιδοθεί σε ένα υβρεολόγιο» είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός πως ο κ. Μητσοτάκης είπε «40 φορές τις λέξεις ψεύτης και ψεύτες» αποδεικνύει τον εκνευρισμό του και την αμηχανία του.

«Βρήκατε μόλις 10 λεπτά για να μιλήσετε για την οικονομία, προλάβατε να φανερώσετε μια σειρά από ανεπάρκειες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ξέχασε» να αναφερθεί στην απόφαση του Eurogroup.

«Μέχρι και εσείς δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε αυτό που λέει όλος ο κόσμος» τόνισε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Ότι δηλαδή το ελληνικό χρέος κατέστη επιτέλους βιώσιμο και ότι οι αγορές είναι ορθάνοιχτες για την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των πλεονασμάτων, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε πόσο καταστροφικά ήταν τα πλεονάσματα που συμφώνησε η κυβέρνηση. Υπάρχει κανείς σ’ αυτή την αίθουσα που διαχειρίστηκε κρίση που να πέτυχε κάτι καλύτερο; Εάν υπάρχει κανείς να σηκώσει το χέρι. Εγώ θυμάμαι ότι στην κυβέρνηση που συμμετείχατε, είχατε συμφωνήσει μέσο όρο 4% μέχρι το 2031. Είναι δείγμα θράσους να μας κάνετε εσείς κριτική».

Ο πρωθυπουργός μίλησε, μάλιστα, και για μια «κρυφή ατζέντα» απολύσεων και κατεδάφισης: «Αυτό είναι το δημιουργικό σοκ του κ. Μητσοτάκη. Είναι ένα τρισχειρότερο μνημόνιο προς τον ελληνικό λαό. Ευτυχώς το πρόγραμμα αυτό θα μείνει στο συρτάρι».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι το κατόρθωμά των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν να συρρικνώσουν τον εθνικό πλούτο κατά 25%.

Δείχνοντας ένα σκουρόχρωμο διάγραμμα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Ναι, είναι μαύρη η εικόνα γιατί είναι τα χρόνια που κυβερνήσατε».

«Γίνατε όψιμα Μακεδονομάχος από ανάγκη»
Απαντώντας στις αιτιάσεις του «γαλάζιου» προέδρου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πως ο διεθνής Τύπος έγινε «όψιμα Μακεδονομάχος από ανάγκη» για να μην «διαλύσουν» τη ΝΔ οι πατριδοκάπηλοι.

«Προσπαθώντας να πείσετε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι η χειρότερη, επιλέγετε και επιμένετε να λέτε ψέματα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τρυπολογία»
Σχολιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης για τις περικοπές των συνάξεων, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τρυπολογία».

«Είναι μια τρύπα στο νερό… Η επιτομή της γελοιότητες και του κυνισμού του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, αποκαλώντας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τζάμπα μάγκα».

«Οι συνταξιούχοι δεν είναι ποντίκια για να χωθούν στην τρύπα, αλλά είναι άνθρωποι με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Για το προσφυγικό
Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως με «τον ακροδεξιό παροξυσμό» του γίνεται «εθνικά επικίνδυνος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προσφυγικό, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε για ταύτιση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Όρμπαν και την πιο ακραία αντιευρωπαϊκή πρόταση, και ότι δεν ακούει ούτε καν τις μετριοπαθείς φωνές στο εσωτερικό τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Δεν μπορείτε να εκφράζετε στο εσωτερικό την πολιτική Κουρτς και στο εξωτερικό να λέτε για ευρωπαϊκές λύσεις», είπε ο κ. Τσίπρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.