ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

NASA: Πιθανή εξήγηση των στύλων πάγου που βρίσκονται στον Πλούτωνα

NASA: Πιθανή εξήγηση των στύλων πάγου που βρίσκονται στον Πλούτωνα

Όλοι οι πλανήτες αποτελούν μυστήριο για τη NASA και διαρκώς γίνονται μελέτες για να δοθούν εξηγήσεις για όλα τα φαινόμενα που παρατηρούνται!

Στύλοι πάγου που υψώνονται και περιπλέκονται μεταξύ τους, μέσα από τα βουνά Τάρταρος, του πλανήτη Πλούτωνα, μπορεί τελικά, η NASA, να κατάφερε να εξηγήσει την ύπαρξή τους -δύο χρόνια μετά την παρατήρηση των περίεργων σχηματισμών για πρώτη φορά λεπτομερώς.

Οι «λεπίδες πάγου» είναι αποτέλεσμα της «εξάτμισης του στερεού μεθανίου», μιας διεργασίας διάβρωσης παρόμοιας με εκείνη που παρατηρήθηκε στις κορυφές της Χιλής.

Ένας πλανήτης νάνος που βρίσκεται μακριά από τον ήλιο μας, ο Πλούτωνας, είναι τόσο κρύος που ο αέρας στη Γη θα πάγωνε αμέσως. Αποτελείται κατά κύριο λόγο από κατεψυγμένα αέρια, όπως το μεθάνιο, το άζωτο και το μονοξείδιο του άνθρακα.

Οι «γιγάντιες λεπίδες του πάγου» του Πλούτωνα έχουν προκαλέσει σύγχυση στους επιστήμονες, από τότε που το διαστημικό σκάφος New Horizon της NASA, πλησίασε για πρώτη φορά το νάνο πλανήτη, το 2015, για πιο κοντινά δεδομένα και εικόνες.

Oι γιγαντιαίοι σχηματισμοί πάγου βρίσκονται κοντά στον ισημερινό του Πλούτωνα και πιστεύεται ότι φτάνουν τόσο ψηλά όσο το νέο Empire State της Νέας Υόρκης.

Αλλά η ύπαρξη των περίεργων λεπίδων πάγου υποδηλώνει ότι ο Πλούτωνας βιώνει αύξηση θερμοκρασίας που θα μπορούσε να προκαλέσει στον πάγο, εξάχνωση, μια διαδικασία με την οποία ο πάγος παραλείπει το υγρό στάδιο της εξάτμισης και περνά από τη στερεά κατάσταση στην αέρια.

«Αποδεικνύεται ότι ο Πλούτωνας υφίσταται κλιματικές διακυμάνσεις και μερικές φορές, όταν ο Πλούτωνας είναι λίγο πιο ζεστός, ο πάγος μεθανίου αρχίζει ουσιαστικά να «εξατμίζεται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για μια παρόμοια «σπαζοκεφαλιά» με αυτή που αντιμετώπισε ο διάσημος βιολόγος, Κάρολος Δαρβίνος, κατά τη δεκαετία του 1800, όταν συναντούσε πύργους πάγου σε υψηλό υψόμετρο κατά μήκος της πεδιάδας Chajnantor της Χιλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.