ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

NotPetya: Κατηγορίες Βρετανίας σε Ρωσία για την κυβερνοεπίθεση

NotPetya: Κατηγορίες Βρετανίας σε Ρωσία για την κυβερνοεπίθεση

Τη Ρωσία έδειξε η Βρετανία ως πηγή της διάδοσης κυβερνοϊού, που προκάλεσε πέρσι προβλήματα σε πολλές εταιρείες στην Ευρώπη- ανάμεσά τους και βρετανικές.

Η επίθεση με το όνομα NotPetya, του περασμένου Ιουνίου, είχε ξεκινήσει από την Ουκρανία, όπου είχε παραλύσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της κυβέρνησης και επιχειρήσεων. Στη συνέχεια επεκτάθηκε στον κόσμο, σταματώντας τις δραστηριότητες σε λιμάνια, εργοστάσια και γραφεία, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η επίθεση προήλθε από τον ρωσικό Στρατό.

«Η βρετανική κυβέρνηση κρίνει ότι η ρωσική κυβέρνηση, συγκεκριμένα ο ρωσικός Στρατός, ευθύνεται για την καταστροφική κυβερνοεπίθεση NotPetya του Ιουνίου του 2017» αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Η απόφαση να αποδώσουμε δημοσίως (ευθύνες για) το περιστατικό αυτό υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Βρετανία και οι σύμμαχοί της δεν θα ανεχθούν κακόβουλη κυβερνοδραστηριότητα» προσθέτει.

«Ο στόχος της επίθεσης ήταν κυρίως να προκληθεί αναστάτωση». «Βασικοί στόχοι ήταν ο ουκρανικός οικονομικός, ενεργειακός και κυβερνητικός τομέας. Το σχέδιό της (της επίθεσης) που δεν έκανε διακρίσεις, προκάλεσε την περαιτέρω επέκτασή της επηρεάζοντας κι άλλες ευρωπαϊκές και ρωσικές επιχειρήσεις».

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον δήλωσε ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο νέας εποχής πολεμικών επιχειρήσεων και ότι η Βρετανία πρέπει να είναι έτοιμη να απαντήσει. «Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ακραίες απειλές που εντείνονται» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μόσχα είχε αρνηθεί εξαρχής ότι κρυβόταν πίσω από την επίθεση NotPetya. Την ίδια θέση επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και εντάσσονται στη «ρωσοφοβική» εκστρατεία που διεξάγεται από μερικές δυτικές χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.