ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θανατική ποινή επέβαλλε δικαστήριο του Πακιστάν σε πολίτη που ανήρτησε υβριστικά σχόλια για τον Μωάμεθ

Θανατική ποινή επέβαλλε δικαστήριο του Πακιστάν σε πολίτη που ανήρτησε υβριστικά σχόλια για τον Μωάμεθ

Ποιος είπε πως δεν παρακολουθούν το Facebook υψηλά στελέχη κυβερνήσεων;

Δικαστήριο στο Πακιστάν επέβαλε στον Ταϊμούρ Ράζα τη θανατική ποινή, για τα σχόλια που είχε δημοσιεύσει για τον Μωάμεθ και τις συζύγους του. Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το BBC, εκτιμά ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιος καταδικάζεται σε θάνατο για υπόθεση που αφορά τα social media. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναγουάζ Σαρίφ, έχει χαρακτηρίσει τη βλασφημία ως ασυγχώρητο αδίκημα.

Ο συνήγορος του 30χρονου ανέφερε ότι ο Ράζα ενεπλάκη σε διαφωνία για το Ισλάμ, στο Facebook, με κάποιον που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Ο κατηγορούμενος μπορεί να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η τοπική εφημερίδα Express Tribune ανέφερε ότι λίγες ημέρες πριν από την καταδικαστική απόφαση, στο Πακιστάν δεν επέτρεψαν σε καθηγητή κολεγίου να αποφυλακιστεί με εγγύηση, σε μία άλλη υπόθεση που αφορά βλασφημία στα social media.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η καταδίκη κάποιου σε θάνατο γιατί δημοσίευσε βλάσφημο υλικό στο διαδίκτυο συνιστά παράβαση του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο», δήλωσε στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας στο BBC, ενώ πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να διώκεται γιατί ασκεί ειρηνικά το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου και της σκέψη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.