ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Διόρισε τον Στίβεν Σιγκάλ ειδικό απεσταλμένο στις ΗΠΑ

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Διόρισε τον Στίβεν Σιγκάλ ειδικό απεσταλμένο στις ΗΠΑ

Η ρωσική διπλωματία ανακοίνωσε σήμερα πως ο Αμερικανός ηθοποιός Στίβεν Σιγκάλ, ο οποίος έχει ρωσική υπηκοότητα από το 2016, ορίστηκε απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές σχέσεις με τις ΗΠΑ,

«Ο Στίβεν Σιγκάλ διορίστηκε ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνος για τις ρωσο-αμερικανικές ανθρωπιστικές σχέσεις», ανέφερε η ρωσική διπλωματία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook. Η αποστολή του Σιγκάλ είναι να «βοηθήσει στην ανάπτυξη των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων στον ανθρωπιστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού και της τέχνης» .

Πρόκειται για θέση όμοια με αυτή του «πρεσβευτή καλής θέλησης του ΟΗΕ» και η οποία «δεν προβλέπει χρηματική αμοιβή», υπογράμμισε η ρωσική διπλωματία.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων αποκλίσεων των δύο χωρών σε θέματα όπως η σύγκρουση στη Συρία, η Ουκρανία ή οι κατηγορίες για ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, κατηγορίες που απορρίπτει η Μόσχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 66χρονος Στίβεν Σιγκάλ, άλλοτε αστέρας του Χόλιγουντ και εξπέρ της πολεμικής τέχνης αϊκίντο, έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον Νοέμβριο του 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.