ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 0,6% στο β΄ τρίμηνο (φωτό)

Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 0,6% στο β΄ τρίμηνο (φωτό)

Αν και η ανάκαμψη της Ευρωζώνης έρχεται παράλληλα με τη σταδιακή μείωση της ανεργίας και την εκτίναξη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης σε υψηλά δέκα ετών, οι πιέσεις στις τιμές εξακολουθούν και είναι περιορισμένες…

Η οικονομία της Ευρωζώνης έλαβε ώθηση το β’ τρίμηνο καθώς περισσότερες χώρες μπήκαν στο… «τραίνο» της ανάκαμψης, κάτι που είχε αποτέλεσμα στους συνολικούς δείκτες.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε σε τριμηνιαία βάση κατά 0,6%, επιβεβαιώνοντας την αρχική εκτίμηση, και υποστηρίχθηκε απ’ την ισχυρή ανάπτυξη της Γερμανίας αλλά και τις καλύτερες επιδόσεις εδώ και δύο χρόνια της Ισπανίας

Αξιοσημείωτο είναι ότι έπειτα από χρόνια έκτακτων μέτρων τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας επιτέλους αρχίζει να φαίνεται ότι όλες οι οικονομίες της Ευρωζώνης μπαίνουν σε τροχιά ανάπτυξης.

Οι εξαγωγές και οι επενδύσεις οδήγησαν τη Γαλλία να καταγράψει την ισχυρότερη διαρκή ανάπτυξη απ’ το 2011 και την Ολλανδία στη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ απ’ το 2007. Ακόμα και η Ιταλία, που έμεινε πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, επιχειρεί να αποτινάξει από πάνω της το χαρακτηρισμό «ο ασθενής της Ευρωζώνης» με μία αύξηση του ΑΕΠ που εκτιμάται για φέτος στο 1% σε ετήσια βάση, για πρώτη φορά απ’ το 2010.

Πληθωρισμός και νομισματική πολιτική

Αν και η ανάκαμψη της Ευρωζώνης έρχεται παράλληλα με τη σταδιακή μείωση της ανεργίας και την εκτίναξη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης σε υψηλά δέκα ετών, οι πιέσεις στις τιμές εξακολουθούν και είναι περιορισμένες. Η ΕΚΤ είναι σίγουρη ότι ο πληθωρισμός τελικά θα πάρει την ανιούσα καθώς θα αυξάνονται οι μισθοί και παράλληλα η οικονομική αβεβαιότητα θα περιορίζεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πλέον το ζήτημα στην Ευρωζώνη είναι ο πληθωρισμός», λέει ο Florian Hense, αναλυτής της Berenberg Bank στο Λονδίνο. «Ο Ντράγκι ακούγεται πιο σίγουρος ότι ο δομικός πληθωρισμός θα ανταποκριθεί στην ισχυρή ανάκαμψη, αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει μεταφραστεί σε μία πιο δυναμική αύξηση των τιμών», σχολιάζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.