ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σημαντική ανάκαμψη για την τουρκική λίρα

Σημαντική ανάκαμψη για την τουρκική λίρα

Το νόμισμα της Τουρκίας ανέκαμψε σε 5,9 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, σημειώνοντας σημαντική άνοδο εν μέσω της κρίσης μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον.

Εκτός από τα μέτρα της Κεντρικής Τράπεζας για αύξηση της ρευστότητας των τραπεζών στις 13 και 14 Αυγούστου, ο Οργανισμός Τραπεζικής Εποπτείας (BDDK) περιόρισε περαιτέρω τις πράξεις ανταλλαγής νομισμάτων.

Στις 13 Αυγούστου, ο οργανισμός είχε θέσει ένα όριο στις συναλλαγές αυτές στο 50% των μετοχών της τράπεζας.

Η ένταση μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ εντοπίζεται σε μια σειρά από ζητήματα, από τις διαφορές στις πολιτικές σχετικά με τη συριακή διαμάχη μέχρι τον φυλακισμένο αμερικανικό πάστορα Andrew Brunson και το αναπάντητο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση του Ισλαμικού ιεροκήρυκα Fethullah Gülen.

Η Ουάσινγκτον στις 3 Αυγούστου δήλωσε ότι αναθεωρεί την αφορολόγητη πρόσβαση της Τουρκίας στην αμερικανική αγορά, μια κίνηση που θα μπορούσε να επηρεάσει τις τουρκικές εξαγωγές ύψους 1,7 δισ. Δολαρίων.

Μετά την ανακοίνωση που προκάλεσε πτώση της τουρκικής λίρα στις 6 Αυγούστου, η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε και χαλάρωσε το ανώτατο όριο των υποχρεωτικών αποθεματικών των τραπεζών, αυξάνοντας τη ρευστότητα σε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η λίρα, η οποία διαπραγματευόταν στις 7 Αυγούστου στις 7.24 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, σημείωσε άνοδο το μεσημέρι στις 15 Αυγούστου, ανεβαίνοντας στο 5.9.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.