ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιδιώτες και δήμοι οφείλουν 225 εκατομμύρια ευρώ στην ΕΥΔΑΠ

Οι οφειλές των ιδιωτών προς την ΕΥΔΑΠ αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ και των δήμων κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρω.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης. Όπως είπε, οι δήμοι που έχουν μεγάλα χρέη προς την εταιρεία παραχωρούν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ. «Ήδη, η Σαλαμίνα και τα Μέγαρα το έχουν κάνει ενώ ο δήμος Μαραθώνα το σκέφτεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Μπενίσης εμφανίστηκε σίγουρος πως το νέο μοντέλο τιμολόγησης του νερού, με βάση τις κοινοτικές οδηγίες δεν θα οδηγήσει σε αυξήσεις τιμολογίων. Διευκρίνισε ωστόσο, πως κάθε μήνα από την ΕΥΔΑΠ στέλνονται 2.000 προειδοποιητικές επιστολές προς κακοπληρωτές οι οποίοι απειλούνται με διακοπή της παροχής νερού.

Θέμα του ΤΑΙΠΕΔ, είναι η πώληση του 11% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που τρέχουν αυτή τη στιγμή από την ΕΥΔΑΠ, ο Γιάννης Μπενίσης στάθηκε στην κατασκευή των βιολογικών σταθμών σε Ραφήνα, Μαραθώνα και δήμο Σαρωνικού.

Όπως είπε, η δημοπράτηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ραφήνας, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρω, αναμένεται στα μέσα του ερχόμενου Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Μπενίση, για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μαραθώνα, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων ευρω, σημειώθηκε εμπλοκή στη χρηματοδότηση αφού ζητήθηκε να δικαιολογηθεί το μεγάλο υψόμετρο που έχει χωροθετηθει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά στην κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Σαρωνικού (αφορά την Ανάβυσσο, τα Καλύβια και το Λαγονήσι), τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι δόθηκε στο δήμο περιθώριο έως τον ερχόμενο Φεβρουάριο προκειμένου να εγκριθεί η χωροθέτησή του στο Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) Καλυβίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.