ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ωριωνίδες: Απόψε η βροχή από «πεφταστέρια» – Θα λάμψει ο ουρανός

Ωριωνίδες:  Απόψε η βροχή από «πεφταστέρια» – Θα λάμψει ο ουρανός

Η βροχή από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου, οι Ωριωνίδες, θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου.

Πρόκειται για μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων, η οποία κάθε χρόνο κάνει την εμφάνισή της από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου.

Φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, οι Ωριωνίδες αναμένεται να κορυφωθούν αργά το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου, αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Οι Ωριωνίδες, οι οποίες έλαβαν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ.

Δεκάδες μετέωρα -συνήθως από 15 έως 30 την ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.

Όσο για τις καλύτερες ώρες για παρατήρηση, είναι λίγο μετά από τα μεσάνυχτα και πριν από την αυγή, αρκεί ο ουρανός να είναι καθαρός από σύννεφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένου ότι φέτος, αυτές τις ημέρες, το φεγγάρι δεν είναι μεγάλο και φωτεινό, η παρατήρηση των Ωριωνίδων -καιρού επιτρέποντος- θεωρείται εφικτή, καθώς ο ουρανός θα είναι αρκετά σκοτεινός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.