ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χαβάη: Νέα ρήγματα στο ηφαίστειο Κιλαουέα – Η λάβα ξεπερνά τους 1.000 βαθμούς Κελσίου! (φωτό)

Χαβάη: Νέα ρήγματα στο ηφαίστειο Κιλαουέα –  Η λάβα ξεπερνά τους 1.000 βαθμούς Κελσίου! (φωτό)

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις κατοικίες τους στη Χαβάη μετά από σύσταση των τοπικών αρχών, καθώς έχουν αρχίσει να δημιουργούνται καινούρια ρήγματα στο ηφαίστειο Κιλαουέα, το οποίο εξερράγη πριν περίπου μία εβδομάδα.

Οι κάτοικοι στη συνοικία Lanipuna Gardens, στα νοτιοανατολικά του Μεγάλου Νησιού, ενημερώθηκαν πως υπήρχε «άμεσος κίνδυνος».

«Οι κάτοικοι περνούν πολύ δύσκολα. Ζητούμε την κατανόησή σας. Σας καλούμε να βοηθήσετε» ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Την Πέμπτη το Κιλαουέα άρχισε να εκτοξεύει σιντριβάνια λάβας σε ύψος έως 90 μέτρων στον ουρανό. Η λάβα κατέστρεψε δεκάδες σπίτια ενώ ηφαιστειακά αέρια άρχισαν να ανοίγουν ρωγμές στο έδαφος και να εκλύονται στον αέρα.

Με τα δύο τελευταία, τα ρήγματα αυξάνονται στα 14, ενώ η λάβα φτάνει σε θερμοκρασία τους 1.093 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.