ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έχει «παγώσει» ο χρόνος στα νησιά Άραν – Aκόμη κυκλοφορούν με άμαξες! (φωτό)

Έχει «παγώσει» ο χρόνος στα νησιά Άραν – Aκόμη κυκλοφορούν με άμαξες! (φωτό)

Με αμμώδεις παραλίες και απότομους γκρεμούς τα νησιά Άραν βρίσκονται στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Ιρλανδίας. Η ξεχωριστή αίσθηση γοητείας τους ενισχύεται από τη βαθιά ριζωμένη μυθολογία και την παραδοσιακή κουλτούρα.

Στα «Νησιά των Αγίων και Διανοούμενων» οι κελτικές παραδόσεις για θεούς και ξωτικά ζωντανεύουν ενώ θα δείτε τους κατοίκους της εξοχής να κυκλοφορούν με άμαξες.

Στο μεγαλύτερο από τα τρία νησιά, το Inishmore τα αρχαία φρούρια διαδέχονται τις μικρές αγροικίες και τις κέλτικες εκκλησίες. Στις ανεμοδαρμένες ακτές του θαυμάστε τα μαγευτικά χρώματα την ώρα που δύει ο ήλιος και μη ξεχάσετε να αγοράσετε το πουλόβερ APAN ή αλλιώς το περίφημο πουλόβερ των ψαράδων. Σύμφωνα με την παράδοση στο παρελθόν κάθε ψαράς του νησιού φορούσε πουλόβερ με ένα μοναδικό σχέδιο για να ξεχωρίζει.

Στο νησί Inishmaan, το λιγότερο ανεπτυγμένο από τα τρία, κυριαρχεί η πέτρα με τους ετοιμόρροπους τοίχους να γεμίζουν το μάτι όπου κι αν στραφείς να κοιτάξεις. Το Inisheer είναι το μικρότερο από τα νησιά Aran, μήκους περίπου 2 χλμ. και ενδείκνυται για πεζοπορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.