ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Β.Ιρλανδία: Η ξύλινη πεζοφέφυρα Carrick-a-Rede και η θέα που… «μαγεύει» τους πάντες (φωτό, βίντεο)

Β.Ιρλανδία: Η ξύλινη πεζοφέφυρα Carrick-a-Rede και η θέα που… «μαγεύει» τους πάντες (φωτό, βίντεο)

Εξαιτίας της λιτής παρουσίας του, της ιστορίας του, αλλά και τις φυσικής ομορφιάς που το περιβάλλει, αυτή η ξύλινη γέφυρα αποτελεί προορισμό για τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο. Οι επισκέπτες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τη διασχίσουν και να απολαύσουν την απίστευτη θέα, στα νερά του Ατλαντικού.

Η γέφυρα βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, ενώ συνδέει την ενδοχώρα με το μικρό νησάκι Carrick-a-Rede, που αποτελεί κι αυτό πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Η γέφυρα προσφέρει μοναδική θέα στον Ατλαντικό ωκεανό, ενώ το τοπίο που την περιβάλλει είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του Ιρλανδικού φυσικού πλούτου, με απόκρημνα βράχια και καταπράσινα λιβάδια.

Κάθε χρόνο υπολογίζεται πως περίπου 250.000 άνθρωποι φτάνουν στην περιοχή για να διασχίσουν τη πανέμορφη ξύλινη γέφυρα, που έχει μήκος 40 περίπου μέτρα, ενώ υψώνεται μόλις 30 μέτρα πάνω από τον ωκεανό.

Οι φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση και την ασφάλεια των διερχομένων, εξαιτίας της υψηλής επισκεψιμότητας, αποφάσισαν να επιβάλουν ένα μικρό αντίτιμο για τη διάσχισή της, μία κίνηση που αναμένεται να τονώσει αρκετά την τοπική οικονομία.

Τέλος, να σημειωθεί πως η ξύλινη γέφυρα χτίστηκε από ψαράδες της περιοχής το 1775, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στο γειτονικό νησάκι, που φημιζόταν για την παρουσία σολομών στα νερά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.