ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η πρώτη Πανσέληνος για το 2018 στον Κρητικό ουρανό (φωτό)

Η πρώτη Πανσέληνος για το 2018 στον Κρητικό ουρανό (φωτό)

Μαγευτικές εικόνες! Η πρώτη ανατολή της Σελήνης για το 2018 ήταν άκρως εντυπωσιακή καθώς βρισκόταν πιο κοντά στη Γη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πανσελήνους του έτους.

Οι Κρητικοί δεν έχασαν στιγμή και φωτογράφησαν το σούπερ φεγγάρι με τις εικόνες να είναι απλά… μαγευτικές!

Δείτε παρακάτω και την πρώτη Πανσέληνος για το 2018:

Γιατί ήταν τόσο ιδιαίτερη η πρώτη πανσέληνος του έτους

Το βράδυ της Δευτέρας 1 Ιανουαρίου και το ξημέρωμα της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου το φεγγάρι βρισκόταν πιο κοντά στη Γη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πανσελήνους του 2018, καθώς ακολουθεί ελλειπτική τροχιά και η απόστασή του από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σούπερ-Σελήνη (ή υπέρ-Σελήνη) συνέβη στις 04:24 ώρα Ελλάδας στις 2 Ιανουαρίου, οπότε και υπήρξε πανσέληνος, ενώ λίγο νωρίτερα, περίπου στις 11 το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου, το φεγγάρι είχε βρεθεί στο λεγόμενο περίγειο, στη μικρότερη απόστασή του από τη Γη (περίπου στα 356.600 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.