ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Αθήνα: τόποι μνήμης»

Νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Αθήνα: τόποι μνήμης»

Το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για ένα Βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών, οργανώνουν σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στις γειτονιές του ιστορικού κέντρου, με τίτλο Αθήνα: τόποι μνήμης. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες ώστε να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη κάθε γειτονιάς μέσα από την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών δρωμένων που σχετίζονται με συγκεκριμένα σημεία και το παρελθόν τους, αναδεικνύοντας τη διαδρομή της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στη σειρά των εκδηλώσεων αυτών περιλαμβάνεται και ένας περίπατος στα βήματα της Δημοκρατίας στους χώρους της Αρχαίας Αγοράς. Πριν από λίγες ημέρες η ξενάγηση που συνόδευε τον περίπατο έγινε στα ελληνικά από τον καθηγητή αρχαιολογίας Πάνο Βαλαβάνη και ακολουθεί μια δεύτερη ξενάγηση την ερχόμενη Τρίτη ( 20/06) – η τελευταία θα γίνει στα αγγλικά από τον καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτρη Πλάντζο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Μια ωραία και έξυπνη ιδέα που εντάχθηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και η οποία θα πρέπει να έχει συνέχεια καθώς συνδυάζει την αρχαιοελληνική κληρονομιά μας με τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Περίπατος , λοιπόν, στο κέντρο της αρχαίας Αθήνας με βασικό άξονα τη Δημοκρατία και μαζί του, μια ξενάγηση από αρχαιολόγο στους χώρους της Αρχαίας Αγοράς, με εκκίνηση από τη Στοά του Αττάλου και κατάληξη στον ναό του Ηφαίστου (Θησείο). Κατά τη διάρκεια του περιπάτου θα ξαναζωντανέψουν κείμενα που αφορούν σε σημαντικές στιγμές της Δημοκρατίας των αρχαίων χρόνων στα συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής.

Όλοι όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα πρέπει να προμηθευτούν το εισιτήριο για την είσοδο στην Αρχαία Αγορά με κόστος της αρχαιολογικής υπηρεσίας 8€.

Ως σημείο εκκίνησης έχει ορισθεί η είσοδος της Αρχαίας Αγοράς επί της οδός Αδριανού.

Το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για ένα Βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο δημιουργήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία κάποιων κατοίκων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που διαπιστώνοντας την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή, τον Ιούλιο του 2014 απευθύνθηκαν σε οργανώσεις από κάθε γειτονιά, με εντυπωσιακή ανταπόκριση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα ομάδες εθελοντών όλων των ειδικοτήτων εργάζονται με κοινό στόχο την αναβάθμιση της πιο ιστορικής πόλης της Ευρώπης Μετέχουν: Γειτονιά – Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαρχείων & Νεάπολης, Εξωραϊστικός, Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Ο Αρδηττός, Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας, Κίνηση Πολιτών Άνω Πετραλώνων, Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου, Κίνηση Πολιτών Φιλοπάππου, Μέγας Αλέξανδρος (Γκάζι-Κεραμεικός-Ρουφ), Κίνηση ΠΕΖΗ, Σύλλογος των Αθηναίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυγιάννη, Σύλλογος Κατοίκων & Επαγγελματιών Τα Εξάρχεια, Σύλλογος Κατοίκων Θησείου. Ο συντονισμός όλου αυτού του δικτύου γίνεται από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.