ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο εδώλιο γιατροί και στελέχη του ΚΑΤ – Ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στο νοσοκομείο

Στο εδώλιο γιατροί και στελέχη του ΚΑΤ – Ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στο νοσοκομείο

Σε δίκη θα οδηγηθούν 15 γιατροί και στελέχη του νοσοκομείου ΚΑΤ με κατηγορία κακουργήματος για τη διετία 2009-11. Κατηγορούνται για ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στο νοσοκομείο και σε ταμεία εξαιτίας υπεροκοστολόγησης μοσχευμάτων.

Η παραπομπή των εν λόγω λειτουργών του Ιπποκράτη, ορθοπεδικών χειρουργών αλλά και διευθυντών κλινικών και διοικούντων του νοσοκομείου αφορά σε ανεξέλεγκτη χρήση και υπερκοστολόγηση οστικών μοσχευμάτων, η οποία φέρεται να ζημίωσε το νοσοκομείο με εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, η παραπομπή των 15 προσώπων σε ακροατήριο Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφασίστηκε με το υπ. αριθμόν 578/2018 βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου με ζημία μεγαλύτερη των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι γιατροί και στελέχη του ΚΑΤ προέβαιναν σε συνεχείς προμήθειες οστικών μοσχευμάτων από ιδιωτικές εταιρείες της επιλογής τους ενώ κάποια από τα μοσχεύματα αυτά, κατά το κατηγορητήριο, χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και για ασθενείς που δεν τα είχαν ανάγκη!

Αποτέλεσμα της δράσης τους ήταν «μόνο για δύο χρόνια, το 2009 και το 2010, η εκτιμώμενη ζημιά για το Δημόσιο (έπειτα από αξιολόγηση 1.500 φύλλων χειρουργείου) να αγγίζει το ποσό των 10.099.497 ευρώ, που αποτελεί και την υπέρβαση δαπάνης σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενδεικτικά αρκεί να αναφερθεί πως η μέση δαπάνη τοποθέτησης μοσχεύματος ανά ασθενή τη διετία 2009-2010 υπολογίστηκε στις 6.676 ευρώ με τα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών σε πολλές περιπτώσεις να μην αποζημιώνουν την αξία των μοσχευμάτων καθώς η τοποθέτηση τους δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.