ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτές είναι οι τροφές που δίνουν ενέργεια στον οργανισμό μας

Αυτές είναι οι τροφές που δίνουν ενέργεια στον οργανισμό μας

Αντί να χρησιμοποιείτε διάφορα σκευάσματα ή βιταμίνες, μπορείτε να καταναλώνετε τις παρακάτω 5 τροφές που θα σας δώσουν όση ενέργεια σας λείπει, για να αντεπεξέλθετε σε μία δύσκολη ημέρα.

● Οι φακές είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β, σιδήρου, μαγνησίου, ποτασίου, ψευδαργύρου, ασβεστίου και σιδήρου. Περιέχουν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες και μπορούν να συνδυαστούν με κάθε γεύμα. Επίσης μειώνουν τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση, ενώ έχουν λίγες θερμίδες.

● Οι μπανάνες περιέχουν πολύ ποτάσιο, έναν ηλεκτρολύτη που βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικούσυστήματος και των μυών και γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια.

● Το σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς νερό. Το νερό βοηθά τον οργανισμό στη χώνεψη, στην απορρόφηση και μεταφορά των θρεπτικών συστατικών. Επίσης, είναι απαραίτητο για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος. Το σώμα που δεν είναι καλά ενυδατωμένο, αισθάνεται κόπωση και δεν έχει ενέργεια.

● Τα αμύγδαλα πέρα από την ενέργεια που δίνουν στον οργανισμό, βοηθούν στη συγκέντρωση και στην πνευματική διαύγεια.

● Η σοκολάτα, κυρίως η μαύρη περιέχει λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται καλή πηγή ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για καλύτερα αποτελέσματα είναι προτιμότερη η κατανάλωση των συγκεκριμένων τροφών σε μικρές ποσότητες και σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρά σε μεγάλα γεύματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.