ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Σιγκαπούρη γιορτάζει την εθνική της εορτή με παγωτό ρύζι-κοτόπουλο!

Η Σιγκαπούρη γιορτάζει την εθνική της εορτή με παγωτό ρύζι-κοτόπουλο!

Η 9η Αυγούστου είναι η Εθνική Εορτή της Σιγκαπούρης, και η χώρα γιορτάζει που έγινε ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος. Η ετοιμασία μιας σιγκαπουριανής λιχουδιάς συνοδεύει πάντα τη γιορτή: βραστό κοτόπουλο, ρύζι με τον ζωμό του κοτόπουλου και η σούπα που αναπόφευκτα προκύπτει. Τώρα πια όμως, το πιάτο υπάρχει και σε εκδοχή παγωτού!

Το πιάτο που όλοι οι Σιγκαπουριανοί λατρεύουν προέρχεται από την κινεζική νήσο Χαϊνάν. Αλλά οι πολίτες της Σιγκαπούρης το «αγκάλιασαν».

Την αγάπη του για αυτό το πιάτο την ανέβασε σε καινούργια ύψη ένα τοπικό παγωτατζίδικο. Έτσι, με αφορμή την ημέρα της Εθνικής Εορτής της χώρας, προσφέρει παγωτό με γεύση «ρύζι-κοτόπουλο». Στη γεύση αναγνωρίζουμε νότες κοτόπουλου, τσίλι και κόλιαντρου. Και στο παγωτό ανακαλύπτουμε σπυράκια ρύζι (για να είναι πιο τραγανιστό).

Μας προδιαθέτουν για το τι θα επακολουθήσει πριν την πρώτη δαγκωματιά. Το κυπελλάκι του παγωτού μιμείται μπολ για κοτόσουπα, το χρώμα του παγωτού είναι υποκίτρινο – όπως, άλλωστε, και το χρώμα της κοτόσουπας – και στο καπάκι του παγωτού βλέπουμε σε γραφιστικό το ίδιο το κοτόπουλο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσοχή, το παγωτό αυτό θα μπορέσετε να το δοκιμάσετε μόνο τις μέρες που είναι κοντά στην εθνική γιορτή. Σημειώστε, στην περίπτωση που βρεθείτε στη Σιγκαπούρη: 9 Αυγούστου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.